ОГЛАСИО СЕ ИЗРАЕЛ: Ово су кривци за обарање руског авиона

OGLASIO SE IZRAEL: Ovo su krivci za obaranje ruskog aviona

18 septembra 2018

Izraelska vojska je objavila da odgovornost za pad ruskog aviona Il-20 leži na Damasku, Iranu i Hezbolahu. Uskoro se očekuje telefonski razgovor ruskog predsednika Vladimira Putina i premijera Izraela Benjamina Netanijahua.

Izrael priznaje da je sinoć bombardovao objekte sirijske vojske.„Izraelski lovci su bombardovali objekte sirijske vojske, gde se proizvodilo precizno i smrtonosno oružje koje je trebao Iran da preda pokretu Hezbolah u Libanu“, navodi se u saopštenju vojske Izraela.

Oni smatraju režim Bašara el Asada, Iran i Hezbolah potpuno odgovornim za obaranje ruskog „Iljušina“.

„Avioni su već bili u izraelskom vazdušnom prostoru kada je raketa sirijskog sistema PVO oborila ruski Il-20“, navode u izraelskoj vojsci.

Izraelska vojska žali zbog pogibije posade oborenog ruskog aviona. Oni tvrde da su obavestili ruske kolege o vazdušnom napadu.

Tel Aviv je spreman da pruži sve potrebne informacije ruskoj vojsci za istragu incidenta sa Il-20.

Ranije je rusko Ministarstvo odbrane saopštilo da je Il-20 oboren raketom sirijskog kompleksa S-200, nakon što su izraelski avioni namerno stvorili opasnu situaciju u području sirijske Latakije. Krijući se iza ruskog aviona, izraelski avioni su ga stavili na udar sirijskih sistema PVO S-200.

(Sputnjik)

KOMENTARI5 komentara

 1. Miraš says:

  Ovo je lukavo petljanje, a Izrael jeste najviše kriv za obaranje ruskog aviona Iljušin. Izrael prebacuje svoju krivicu na Siriju, Iran i Hezbolah. Poznate su pretenzije stvaranja Velikog Izraela otimanjem teritorija od Libana, Sirije, Jordana, čak i od S. Arabije itd. Libanski Hezbolah je šitska organizacija nastala 1982 godine nakon izraelskog upada u južni Liban. Tek 2000 godine, nakon 18 godina izraelske okupacije, Hezbolahove vojne snage uspele su da proteraju Izraelce iz južnog Libana. Izraelci nisu uspeli da pokore ni južni deo Libana, a Liban je baš mala država te jasno je zašto mrze Libanski Hezbolah. Nesumnjivo je da je Izrael naneo mnogo štete Siriji tokom sirijskog rata od 2011 godine, a da ranije ratove i ne pominjem. Opet Izrael nije uspeo da osvoji ni jedan novi komadić države Sirije, sem što od ranije od 1967 godine drže pod okupacijom Golansku visoravan. Kakav neuspeh! Tako i koliko mrze Iran isto toliko mrze i Rusiju, mrze sve saveznike Sirije i sve koji ometaju njihovo širenje. Ali sa Rusijom moraju da razgovaraju i pregovaraju samo zbog poštovanja sile koju ona poseduje. Znaju da batina ima dva kraja pa mudruju kako da napadaju Rusiju i da joj naprave ozbiljnu štetu i još da se sačuvaju od odgovora sile. Imaju i ujka Sema da im čuva vragometno dupe; nemam za njih lepše reči zato što izraelska elita nema normalnog mozga i zdravog duha. Izrael je teška krlja, prosto rečeno.

 2. Miraš says:

  U modernom svetu izgleda da se ide na ukidanje svih religija. Mi to primećujemo najpre po napadima na nas same i na ostale pravoslavne zemlje. U odnosu na hrišćane islamski svet je daleko više sačuvao svoju tradiciju i veru te zato ih slamaju uvodeći ih u razne ratove. Često ih koriste kao "topovsko meso" za medjusobne ratove medju islamskim zemljama. Prebrojte koliko islamskih zemalja treba da oslabe, poraze i pokore samo na južnom delu evroazijskog kontinenta što je obavezan put za osvajanje najvećeg kontinenta i celog sveta. Moderni Izrael je nemuslimanski, u njemu je sve manje Palestinaca i drugih Arapa i Muslimana. Kao nemuslimanski od svog obnavljanja Izrael je celo vreme povlašćen kao važna stepenica ili odskočna daska u jugozapadnoj Aziji za pokoravanje arapskog mora i drugih muslimanskih država. Npr. dali su im BIH, ko se širi i kupuje kuće po Ilidži, itd, a sada i u Crnoj Gori. Ko je sve priznao nezavisno Kosovo? To je bila velika varalaca za bogate muslimane i moćne islamske države. "Nešto ću im dati što nije moje i ne dopada mi se takvo kakvo je pa neka kao takvo nestane (deo Balkana i Evrope) da bih te islamske države posle odlično uzjahao." Netanjahu je znao da kaže da se Izraelci i Srbi dugo poznaju i da su nam odnosi od davnina bili prijateljski, ali i njemu lično danas itekako odgovara da se na štetu nas Srba zaludjuju u odnosu na Izrael okolne muslimanske zemlje. Kad može da manipuliše i sa svojim Jevrejima, ih što ne bi manipulisao i sa tamo nekim Srbima. To mu dodje kao vežbica jer on bi da manipuliše i sa Rusima.

 3. Miraš says:

  Netanjahu kaže kriva je Sirija. Ruski avion jeste oboren sirijskom raketom S-200 ruske proizvodnje. Na prvi pogled i samo tehnički gledano kriva je Sirija, ali nije ni tako. U aprilu ove godine povodom američkog, britanskog i francuskog bombardovanja Sirije, a i zbog toga što Rusija nikad nije isporučila sistem S-300 Siriji, Rusi su se pohvalili kako su te stare PVO sisteme koje poseduje Sirija donekle modernizovali zahvaljujući tome što su sistemi kompatibilni te mogu da prenesu radarske podatke sa svog S-400 iz Hmejmima starijim sirijskim PVO sistemima. Šta su sad Rusi uradili? Da li su preneli sa svog sistema S-400 podatke zastarelom sirijskom PVO sistemu da može da obori njihov ruski avion? Kako god da je to tehnički ispalo i izvedeno, ali Rusi su pristali na slabašnu i manje sposobnu PVO Sirije. Bez završene istrage, unapred je jasno da za obaranje ruskog aviona Iljušin i pogibiju 15 ljudi kriva je prilično i sama Rusija, a ne Sirija. Sirija je odavno kupila od Rusije sistem S-300 zajedno sa obukom koji joj nikad nije isporučen jer je Rusija poštovala svoje zapadne partnere, a sada je već i taj sistem zastareo. A Izraelci su imsli dosta vremena i mogli su da snime kako je to sve traljavo organizovano, zatim da inteligentno i sa lakoćom odrade svoju igricu sa sakrivanjem njihovog izraelskog aviona iza ruskog aviona te bez puno muke da pomognu da ruski avion bude meta i oboren i to sa raketom ruske proizvodnje. BRUKA NEVIDJENA.

 4. kiki_ ćeraćemo se says:

  Dokaz da su automatski sistemi ne dovoljno pametni sistemi i da njima može da se izazove katastrofa. Ko je bio u člijem vazdušnom prostoru? Sve je nabijeno, zapeto i napeto, tu je sve rizik i sve je na nišanu da se ne zna čijem nišanu. Rusi ne mogu da očekuju da im se svi sklanjaju sa puta, ali zato će da se posle ovoga bolje organizuju. Živeo Asad, a bogami i Asma, pa i cela Sirija, samo da se više ne iseljavaju, daće Bog.

 5. Deda Micko says:

  Krivac je Hitler koji je ubio 666 miliona Jevreja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *