ОГЛАСИО СЕ KРЕМЉ: Путин примио нацрт резолуције о признању ДНР и ЛНР

OGLASIO SE KREMLJ: Putin primio nacrt rezolucije o priznanju DNR i LNR

16 februara 2022

Predsednik Rusije Vladimir Putin primio je nacrt rezolucije koju je izglasala Duma u kojem se traži priznanje DNR i LNR, samoproglašenih republika Donbasa, potvrdio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.– Trenutno nema komentara tim povodom, predsednik je dobio zahtev. Taj zahtev je snažan odraz raspoloženja i naših poslanika i većinsko je stanovište u našoj zemlji, ali predsednik je akcenat stavio na to da je najvažnije da se normalizuje, pomogne u normalizaciji situacije na jugo-istoku Ukrajine, a to se može učiniti doprinoseći implementaciji Minskih sporazuma. Na to će se i usredsrediti predsednik u svom radu – rekao je Peskov.

Na pitanje novinara da li se u Kremlju slažu s tim da bi priznanje DNR i LNR bilo kršenje Minskih sporazuma, Peskov je odgovorio:

– Nesumnjivo da priznanje nije u korelaciji sa Minskim sporazumima. Predsednik je naglasio da je najvažniji zadatak realizacija minskog kompleksa mera – kazao je on.

Za nacrt rezolucije juče je glasao 351 deputat, protiv je bilo 16, a jedan uzdržan, a predsednik Dume Vjačeslav Volodin je rekao poslanici smatraju da će priznavanje DNR i LNR stvoriti osnovu za osiguranje garancija bezbednosti i zaštitu građana od spoljnih pretnji, kao i jačanje međunarodnog mira i regionalne stabilnosti.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Kulak says:

    Malo su Donjeck i Lugansk. Rusija mora priznati Novorusiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *