ОГЛАСИО СЕ НАТО о документу везаном за БАЛКАН

OGLASIO SE NATO o dokumentu vezanom za BALKAN

16 aprila 2021

NATO nije upoznat sa navodnim slovenačkim non-pejperom, saopšteno je TVCG iz Alijanse.

Na pitanje RTCG-a upućeno NATO-u da prokomentarišu navode o promeni granica na Zapadnom Balkanu, budući da se navodni non-pejper odnosi na četiri države regiona koje su članice Alijanse, u sedištu u Briselu su rekli da nemaju komentar o tom dokumentu.„Navodne papire nismo videli, pa nemamo komentar“, saopštio je neimenovani zvaničnik NATO-a.

Ranije danas slovenački poslanik u evropskom parlamentu Franc Bogovič izjavio je da su priče o „non-paperu“ izmišljotina i u službi unutrašnjo-političke borbe u Sloveniji.

„Nikad niko nije pričao o tome što priča ovaj portal „Necenzurirano“. Ni premijer Slovenije Janez Janša, ni ministar spoljnih poslova nikada nisu pričali o menjanju granica“, kaže on za BHT1.

Poruka o crtanju novih granica na Balkanu stigla je i iz Nemačke. Nemački ministar za Evropu Mihael Rot rekao je da je crtanje novih granica „opasan put“.

“Zemlje Zapadnog Balkana imaju budućnost jedino kao multietična i multireligiozna društva“, poručio je Rot.

Podsetimo, slovenski portal Necenzurisano objavio je „non paper“, odnosno neslužbeni diplomatski dokument koji govori o idejama za komadanje Bosne i Hercegovine, pristupanju Republike Srpske Srbiji i ujedinjenju Kosova s ​​Albanijom.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *