ОГЛАСИО СЕ НАТО поводом ХАОСА НА КОСМЕТУ

OGLASIO SE NATO povodom HAOSA NA KOSMETU

13 oktobra 2021

NATO današnju operaciju kosovske policije vidi kao „akciju sprovođenja zakona“, prenose albanski mediji.Prema navodima „Kohe“, misija KFOR-a na Kosovu i Metohiji bila je upoznata sa događajima i u komunikaciji sa vlastima.

Zvaničnik NATO-a rekao je za Radio slobodna Evropa da „kosovska policija sprovodi operaciju sprovođenja zakona na celom Kosovu“ i da je misija KFOR-a pod vođstvom NATO-a u stalnoj komunikaciji sa svim relevantnim institucijama na Kosovu i sa predstavnicima međunarodne zajednice“.

U odgovoru zvaničnika NATO-a ponavlja se da misija Severnoatlantske alijanse na Kosovu „ostaje u potpunosti usredsređena na svakodnevnu primenu mandata UN-a, prema Rezoluciji 1244 iz 1999. godine, i nastavlja da pruža mirno, bezbedno okruženje“ i slobodno kretanje za sve zajednice koje žive na Kosovu”.

U reakciji ovog zvaničnika NATO-a navodi se i da „KFOR nastavlja da pomaže u primeni najnovijeg sporazuma o eskalaciji tenzija koji su postigli Beograd i Priština u okviru dijaloga koji je omogućila EU“.

Akcija kosovskih snaga 13. oktobra odvijala se u regionu Prištine, Peći, Južne Mitrovice i severne Mitrovice.

Kosovska policija saopštila je da je u ovoj akciji zaplenjena roba „prokrijumčarena u iznosu od stotina hiljada evra, koja služi kao materijalni dokaz, a koja se nalazila na različitim lokacijama, poslovnim prostorima, skladištima itd.“

Kosovska policija saopštila je da je osam osoba uhapšeno i zadržano. U međuvremenu, za deset drugih je proglašena potraga, jer se sumnja da su umešani u šverc robe.

KOMENTARI2 komentara

  1. Gospodi Pomiluj says:

    Imaju rok da zauzmu Kosovo jer tamo su zaostale podeljene investicije u vlasništvu Madlen Olbrajt, Robin Kuka, Vestin Klarka i svakako bračnog para Klinton, misija mora da se završi Kosovo mora biti priznato da bi zvanično bile eksploatisane investicije u toj pokrajini. Satana malo vremena ima.

  2. Pravda says:

    nato u blato.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *