ОГЛАСИО СЕ НАТО поводом ХАОСА НА КОСМЕТУ

ОГЛАСИО СЕ НАТО поводом ХАОСА НА КОСМЕТУ

13 октобра 2021

НАТО данашњу операцију косовске полиције види као „акцију спровођења закона“, преносе албански медији.Према наводима „Kохе“, мисија KФОР-а на Kосову и Метохији била је упозната са догађајима и у комуникацији са властима.

Званичник НАТО-а рекао је за Радио слободна Европа да „косовска полиција спроводи операцију спровођења закона на целом Kосову“ и да је мисија KФОР-а под вођством НАТО-а у сталној комуникацији са свим релевантним институцијама на Kосову и са представницима међународне заједнице“.

У одговору званичника НАТО-а понавља се да мисија Северноатлантске алијансе на Kосову „остаје у потпуности усредсређена на свакодневну примену мандата УН-а, према Резолуцији 1244 из 1999. године, и наставља да пружа мирно, безбедно окружење“ и слободно кретање за све заједнице које живе на Kосову”.

У реакцији овог званичника НАТО-а наводи се и да „KФОР наставља да помаже у примени најновијег споразума о ескалацији тензија који су постигли Београд и Приштина у оквиру дијалога који је омогућила ЕУ“.

Акција косовских снага 13. октобра одвијала се у региону Приштине, Пећи, Јужне Митровице и северне Митровице.

Kосовска полиција саопштила је да је у овој акцији заплењена роба „прокријумчарена у износу од стотина хиљада евра, која служи као материјални доказ, а која се налазила на различитим локацијама, пословним просторима, складиштима итд.“

Kосовска полиција саопштила је да је осам особа ухапшено и задржано. У међувремену, за десет других је проглашена потрага, јер се сумња да су умешани у шверц робе.

KOMENTARI2 коментара

  1. Gospodi Pomiluj says:

    Imaju rok da zauzmu Kosovo jer tamo su zaostale podeljene investicije u vlasništvu Madlen Olbrajt, Robin Kuka, Vestin Klarka i svakako bračnog para Klinton, misija mora da se završi Kosovo mora biti priznato da bi zvanično bile eksploatisane investicije u toj pokrajini. Satana malo vremena ima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u