ОГЛАСИО СЕ ПУТИН: Ово је велики губитак

OGLASIO SE PUTIN: Ovo je veliki gubitak

8 septembra 2021

Ruski predsednik Vladimir Putin prokomentarisao je smrt ministra za vanredne situacije Jevgenija Ziničeva i nazvao njegovu smrt nepopravljivim ličnim gubitkom. Ovo je objavljeno u sredu, 8. septembra, na sajtu Kremlja.„Izgubili smo pravog vojnog oficira, druga, osobu velike unutrašnje snage, hrabrosti i odvažnosti bliske svima nama. Posvetio se služenju otadžbini, narodu. Spasivši ljudski život, bez oklevanja je rizikovao, poginuo je, izvršavajući svoju dužnost do kraja”, kaže se u saopštenju.

Ruski lider je naglasio da su on i ministar povezani dugogodišnjim zajedničkim radom i uvek je znao da se na Ziničeva u svakoj situaciji može osloniti kao na „pouzdanog, odanog prijatelja i profesionalca na najvišem nivou“.

Ranije je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu rekao da je Ziničev umro kao pravi spasilac, kakav je bio i u životu. On je napomenuo da je šef Ministarstva za vanredne situacije bio visoko profesionalna, odgovorna i posvećena osoba.

Dana 8. septembra je objavljeno da je Jevgenij Ziničev umro u 55. godini tokom vežbe u gradu Noriljsk u Krasnojarskoj oblasti. Prema podacima Ministarstva za vanredne situacije, ministar je poginuo „na dužnosti, (…) spasavajući život drugoj osobi“.

Kasnije je glavna urednica RT-a Margarita Simonjan pojasnila da je Ziničev pokušavao da spasi kamermana koji je pao sa ivice platforme. Prema njenim rečima, šef Ministarstva za vanredne situacije se razbio o kamen, nakon što je požurio da spasi kamermana. Simonjan je naglasila da su to videli mnogi ljudi.

(Pravda)

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *