OGROMNA VOJNA SILA: Ovo Putin i Rusija mogu da pošalju na Krim (VIDEO)

OGROMNA VOJNA SILA: Ovo Putin i Rusija mogu da pošalju na Krim (VIDEO)

26 februara 2014

185434465Ako Rusi krenu u pripajanje Sevastopolja, i bitku za Krim, kako je nekoliko puta najavljeno iz Moskve, teško da bi njihovim oružanim snagama bilo ko i bilo šta moglo da stane na put

Ruske oružane snage spadaju u jednu od najsavremenijih i najmoćnijih vojski na svetu, pa ne čudi što ceo svet s pažnjom gleda na upozorenja koja stižu iz Kremlja a u vezi sa eventualnom vojnom intervencijom u Ukrajini.

Pod pretpostavkom da Rusi krenu u pripajanje Sevastopolja, i bitku za Krim, kako je nekoliko puta najavljeno iz Moskve, teško da bi njenim oružanim snagama bilo ko i bilo šta moglo da stane na put.

1. Avijacija je uvek bila jedan od ponosa ruskih oružanih snaga. U naletu borbenih aviona najverovatnije bi se našle letelice tipa suhoj-35 koje odlikuju neverovatne manevarske sposobnosti.

Drugi kec iz rukava bi svakako mogao da bude tupoljev Tu-22M strategijski supersonični bombarder. Zbog mogućnosti da se dopunjava gorivom u vazduhu Tu-22M može da prevaljuje ogromne razdaljine. Najveću opasnost su predstavljali projektili Kh-22 koji su mogli da potope gotovo svaki brod i protiv njih nije bilo, a ni danas nema odbrane.

2. Kada je mornarica u pitanju ukrajinska vojska bi posebno trebalo da pripazi na vodeći brod ruske Crnomorske ratne mornarice – gardijska atomska raketna krstarica “Moskva“.

3. Snagu oklopno-mehanizovanih jedinica Ruske armije svakako simboliše tenk T-90. To je ruski glavni borbeni tenk nastao na bazi starijeg T-72. Trenutno je najmoderniji tenk u Kopnenim snagama Ruske vojske. Najveći broj tenkova T-90 kopnenih snaga Ruske vojske se nalazi u 5. gardijskoj tenkovskoj diviziji, koja se nalazi u Sibirskoj vojnoj oblasti, dok se sedam tenkova T-90 nalazi u naoružanju mornaričke pešadije.

4. Na kraju, važan deo oružanih snaga Ruske armije predstavlja ljudstvo. Ruske specijalne snage su među najboljima u svetu.

KOMENTARIJedan komentar

  1. velimir says:

    KRENI VLADIMIRE ZAUSTAVI AMERIČKO-NACISTIČKU KOALICIJU U NAMERI DA ZAVLADAJU SVETOM KAO NJIHOV IDOL HITLER , NAPRAVI RAVNOTEŽU INAČE ĆE NAS SVE POBITI ZBOG NJIHOVIH VIŠIH INTERESA.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *