OJ, СВИЈЕТЛА МАЈСКА ЗОРО, МАЈКО НАША – ЦРНА ГОРО!

OJ, SVIJETLA MAJSKA ZORO, MAJKO NAŠA – CRNA GORO!

31 oktobra 2016

Slobodan Turlakov 345

Piše: Slobodan Turlakov

Ako je to tako, a jeste, to treba poštovati.

Na tako malom prostoru – nekoliko naroda, tri različite vere, vezane isključivo za svoj narod, pa država, kao celina – opstala.

Ne kao posledica demokratije, već po vekovnom osećanju i predanju.

Pa će tako ostati i posle ovih izbora, mada. kažu,  sa svakojakim događanjima.

Ali, najneverovatnija priča jeste ta, kako je jedna grupa „srpskih državljana“ (državljani, ili Srbi?), čak iz Dombasa, gde su ratovali na ruskoj strani, došla u Crnu Goru, da na dan izbora prate i uhapse Mila Đukanovića!!

Zašto?

Po čijem nalogu i čijoj volji i potrebi?

Tim povodom, Vučić je zakazao sednicu svog Biroa za koordinaciju  službi bezbednosti, na kojoj je, međutim, iskrslo saznanje ne samo o dužem delovanju stranih službi  u Srbiji, već i da  je jedan visoki funkcioner u  Upravi kriminalističke  policije,  odavao  sve informacije  stranim službama. I ne samo on, već  i neki drugi, nižeg ranga, takođe su radili za strance.

Vučić kaže, kako se stidi zbog njih.

Šta više, da su se presvlačili po parkovima, navlačili  kapuljače, i tako prerušeni, u parkovima, se sastajali.

Opet – zašto?

Pa još maskirani?

Je su li to oni koji su, tako maskirani, učestvovali i u Savamali, pre šest meseci, o kojima se, kako je rekao Ministar unutrašnjih dela, vodi– profesionalna istraga!

I te, što vode takve, „profesionalne istrage“, i po šest meseci!, doveo je Vučić u svoju vladu, za koju je obećavao  da će uzeti najbolje stručnjake, najčasnije  i najpouzdanije ljude!

Ovaj Stefanović je, nema sumnje, pouzdan.

Ali, stručnjak – nije. A takav se traži.

Vučić je obavestio i da su u Srbiji otkriveni kriminalci  koji su pratili kretanje Mila Đukanovića. Šta više, da su ovde, u Srbiji,  pripremane nelegalne  aktivnosti protiv Crne Gore.

Vrlo čudno.

Utoliko pre, što je takoreći juče, Vučić saopštio da su „odnosi između Crne Gore i Srbije stabilni i korektni, i tako će ostati…“  a upravo u to vreme, u Srbiji se stvaraju ilegalne gruge, da rade protiv Crne Gore i Mila Đukanovića! I što je glavno oni, kako je Vučić priznao, ne pripadaju  onoj grupi od desetak „srpskih državljana“, koji su uhapšeni na dan izbora u CG!

Što bi moglo da znači da je CG policija operativnija, da ne kažemo sposobnija. A kad se zna, da je  veliki deo policijskih kadrova širom Srbije, iz Crne Gore, pa i Vučićev savetnik, doskorašnji direktor srpske policije Veljović, čiji je rođeni brat šef CG policije!…

Gadan sos! Nema šta!

I otkud sve to? Ti, strani špijuni! Šta oni imaju da kažu onima koji ih plaćaju, a što ovi već nisu sa merodavnijih mesta čuli? Devenport čak prisustvuje sednicama vlade! A svi glavni ministri su česti gosti ambasada, u poslednje vreme čak i Nela Kuburović, kako bi razgovarala sa američkim ambasadorom o „saradnji“  u pravno-sudskim stvarima! Valjda da nam daju njihove nove zatvorenike na čuvanje!

Vučić je „besan što i u vrhu stranke ima onih koji se umiljavaju  ambasadorima !“

Drugim rečima, zar nije dovoljno ono što strancima on lično kaže! Od Skota do Bajdena, od Rifa do Džonsona, od Ditmana do Merkelove!…

I sad, odjednom, 28. okt., „Novosti“ saznaju da je EU blokirala pregovore sa Srbijom.  

Kao izgovor, poslužilo im je zaostajanje u pregovorima sa Prištinom, a u stvari, zbog hapšenja naših policajaca u MUP-u, koji su radili za zapadne obaveštajne službe.

Moguće, sve je moguće kad se radi o Zapadu.

Eto, glavni poduparači da se uvede rečena blokada  pregovora sa EU su, naravno i dabome, Nemačka i Velika Britanija, a uz njih, kao pomagači nižeg ranga: Češka,  Mađarska,  Bugarska, Poljska i Rumunija…  uglavnom one zemlje, čiji su predstavnici nedavno gostovali i gostovaće u Beogradu, kao cela Mađarska vlada u Nišu, u drugoj polovini novembra, u kom će da se sastane sa našom, da ustanove puteve prijateljske saradnje!

Ko se seća stanja pred Drugi svetski rat, zna da je bilo manje

međunarodnog zameštateljstva, a daleko više odgovornosti za posledice.

Sad, kao da svi žele rat.

A narodi ćute.

*

Imamo i mi našu pesmu:

OJ. SRBIJO, MILA MATI

UVEK ĆU TE TAKO ZVATI!

Za vreme okupacije bila je to čak srpska himna.

A sad, kao da nemamo majku. Šta više, ubijaju ih sekirom njihova deca!

I  strašno i jezivo, objavljuju to po naslovnim stranama novina!

Zar ne može ministar informacija to da spreči, ako ne zbog domaće publike, a ono zbog strane, koja tim vestima dobija mogućnosti da i dalje širi glasine o nama kao ubicama i zločincima!

Od 5.oktobra, od kad su počele vlade svakojakih zlotvora u službi Zapada,  mi se, po njihovoj potrebi i obavezi, sve više udaljavamo od Srbije i Srpstva. Vučić se čak stidi što je do 2008, bio , takoreći, glasnogovornik Srpstva!

Nema više: Braćo, Srbi!

Već samo – Građani!

Verovao je da će tako otvoriti evropska vrata, da će nas prihvatiti kao one koji su još od 1389. branili Evropu od azijatske najezde!

Vraga! Evropa je uvek bila bliža Turskoj, da bi  se sačuvala od Rusije, što se za vreme Krimskog rata, a i posle, konkretno i videlo. Cela hrišćanska Evropa, digla se da pomogne Turskoj, da zajedno sa njom juriša na pravoslavnu Rusiju, tj. na Krim!

Sad je Krim opet u „modi“, prosto kao najava.

I dok  Vučić tvrdi kako „ljubomorno čuva  nezavisnost i suverenitet Srbije“, a iz EU mu najavljuju prekid pregovora o novim poglavljima; Dačić na sve načine nastoji da skrene pažnju na sebe, postajući odjednom srpski svestan, pošto je odradio svoje prilagođavanje u svim proevropskim vladama, neskriveno se već bavi predizbornom kampanjom.

Hoće čovek, pošto poto,  da bude predsednik države, da putuje po svetu i daje „šarmante“ izjave koje nikog ne obavezuju, ali i da otpeva negde po neku pesmu!

*

Nestrpljiva najava predizborne kampanje za predsednika države, održala je mirnog jedino predsednika Nikolića, već i zbog toga što on ne „vidi boljeg“ (od sebe, naravno).

Ako ništa drugo. Toma ume da daje izjave od kojih se  svima zavrti u glavi.

Eto, pre neki dan, kad je slovenačka vlada gostovala u Beogradu. Nikolić im je rekao: „Srbija i Slovenija nikad nisu bili u lošim odnosima“!

Da su, kojim slučajem, ubili jednog njegovog sina, verovatno da  im to ne bi rekao, već bi, kao onaj nesrećni otac u Pančevu,  svakog dana na glas oplakivao na groblju svog ubijenog jedinca, i ne samo on već i drugih 50 očeva, čije su nenaoružane sinove, što su služili kadrovski rok u JNA, ubili, a koji je zločin snimila i emitovala austrijska TV.

Poznato je da se Toma svaki čas zaklinje da neće priznati Kosovo, pa tako i pre dve godine kad je polazio Slovencima, kada je uspostavio priču  o večnom prijateljstvu sa njima, što je i njihov predsednik ponovio.

A jedva da se Toma vratio, a slovenčaki predsednik je pozvao zemlje koje još nisu priznale Kosovo, da to učine.

*

Koliko naivnosti u našoj zvaničnoj propagandi!

Spremao se atentat na Vučića!

Otkud znate?

Pa, po tome što je ispred njegove „porodične kuće“, pronađena hrpa oružja!

I već su brižni ministri, Ljajić, Vulin, na čelu sa Zoranom, počeli da ga živog oplakuju! Zorana je čak rekla da je Vučić najugroženiji  lider u regionu!

Ko zna, možda se Vučić time ponosi!

Da ima smisla za kalambure, on bi lično postavio to oružje!

KOMENTARI2 komentara

  1. ilija says:

    jugoslavije nema onda nemoze ni crna gora da peva oj svijetla manjska zoro nasa lipa crna goro drljavic speva pesmu kad je ubijo svu vosku durisica mlad majora svog brata od tetke hrvati su odneli jugoslaviju i jugosloveni de srbima njihova zemlja

  2. Toma says:

    Nisu Veljovici nikakva braca niti rodjaci.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *