ОКО КОСОВА НЕ ПРАВИТИ РАЧУН БЕЗ КРЧМАРА: Српској јавности треба рећи једну велику истину

OKO KOSOVA NE PRAVITI RAČUN BEZ KRČMARA: Srpskoj javnosti treba reći jednu veliku istinu

31 avgusta 2018

Srpskoj javnosti treba reći jednu veliku istinu, a to je da što se tiče Kosova i Metohije ne postoji ni promil mogućnosti da se pronađe održivo rešenje, a da se sa tim rešenjem ne saglase apsolutno svi globalni igrači zainteresovani za Balkan.Narodni slobodarski pokret u svojem saopštenju kaže da je svaki parcijalni pristup pravljenje računa bez krčmara i uvod u još veći problem.

Oni takođe navode da iz tog razloga Srbija sada mora da insistira na tome da samo apsolutna saglasnost dominantnih svetskih igrača dolazi u obzir po pitanju konačnog statusa KiM. Insistiranjem na ovom principijelnom stavu u suštini se omogućuje da na snazi bude jedini međunarodno priznati dokument, a to je Rezolucija 1244. Na ovoj po nas Srbe najsigurnijoj platformi treba proći kroz turbulencije koje se očekuju u ovoj i narednoj godini.

“Do tada treba unutar nacionalnog korpusa u zemlji zatvoriti otvorene sukobe i postići narodno jedinstvo po pitanju Kosova i Metohije. Najavljeni vanredni Sabor Srpske pravoslavne crkve bi mogao biti inicijalna kapsila tog potrebnog unutrašnjeg dogovora, a da li će to i biti u ovom momentu najviše zavisi od vlasti. Mi Slobodari smo veliki zagovarači potrebe novog unutrašnjeg dogovora i stoga za razliku od mnogih kolega iz opozicije mi ne prizivamo obračun Crkve i Države već naprotiv, aktivno radimo na jačanju narodnog jedinstva jer vidimo ogromnu šansu da se odbrane vitalni nacionalni interesi, a to može samo uz dogovor.”, zaključuju u saopštenju NSP.

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. rajko says:

    Unutrašnji sukobi? Nema unutrašnjih sukoba oko KiM. Njih, sad već s teškom mukom, pravi AV da bi proturio ono rešenje koje odgovara šiptarima i zapadu. Narod je apsolutno jedinstven da treba poštovati 1244 i sačuvati celovitost Srbije, kao što bi svaki normalan narod bio. Ovo o unutrašnjem jedinstvu i slozi me podseća na setne izjave Mire Marković kako mi moramo biti jedinstveni kao u vreme bombardovanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *