ОКРШАЈ НА РТЦГ О КОЈЕМ СЕ ПРИЧА: Дритан Абазовић бранио Србе и СПЦ од водитељке (ВИДЕО)

ОКРШАЈ НА РТЦГ О КОЈЕМ СЕ ПРИЧА: Дритан Абазовић бранио Србе и СПЦ од водитељке (ВИДЕО)

17 септембра 2020

Носилац листе „Црно на бијело“ Дритан Абазовић нашао се синоћ у правом окршају са водитељком РТЦГ која је у својим питањима лидеру „Црно на бијело“ инсистирала да Српска православна црква и и коалиција „За будућност Црне Горе“ воде „великосрпску политику“ и да имају „идеологију равногорског четничког покрета“.

Абазовић је, реагујући на такве констатације водитељке емисије „Интервју“, стао у одбрану СПЦ и, како је рекао, права да грађани Црне Горе практикују верске слободе, без обзира којој религији припадају.У исечку из емисије који кружи друштвеним мрежама, забележен је тренутак у коме водитељка РТЦГ износи оптужбе на рачун СПЦ, преноси „Блиц“.

„Имамо две ситуације, да је СПЦ блиска коалицији За будућност Црне Горе, већ смо објаснили како и зашто и да воде сличну великосрпску политику и да имају идеологију равногорског четничког покрета“, рекла је водитељка и док још није завршила своју оцену, Абазовић је прекинуо:

„Дозволите, ја нисам адвокат СПЦ, али мислим да ове оптужбе заиста не стоје“, поручио је.

Абазовић је на њено питање „у чему не стоје оптужбе“, инсистирао да није тачно да СПЦ промовише равногорски покрет.

„Нисам дошао овде да бих бранио цркву, али заиста ако постоје неки људи који су десничари…“, покушао је да објасни Абазовић, али је поново био прекинут:

„Морам то да вас питам, знате због чега…“, почела је водитељка, али Абазовић није прекинуо своје излагање:

„Молим вас, само дозволите да вам одговорим. Не желим да дозволим да интервју поведемо у правцу да таргетирамо цркву. Ја нисам адвокат цркве, могу са принципијелне равни да браним нешто што је и осећај огромног броја становника Црне Горе и тај огроман број становника Црне Горе није у равногорском покрету“, рекао је Абазовић и додао:

„Има ли елемената десничара тамо, има ли неких људи што су екстремнији? Сигурно, али има заиста велики број грађана који само желе да имају могућност да практикују верске слободе као и ми остали који, можда, припадамо другим верским заједницама или смо агностици, атеисти или шта ли већ“, одговорио је Абазовић.Водитељка је поново покушавала да прекине Абазовића и објасни због чека поставља таква питања.

„Зашто помињемо цркву и зашто сте на овакав начин одреаговали, јер имамо аргументе да је црква давала уточиште и Радовану Караџићу и (Жељку Ражнатовићу) Аркану…“, рекла је водитељка.

Абазовић је прекинуо ту констатацију питањем да ли је Мило Ђукановић давао уточиште Радовану Караџићу, на шта је водитељка одговорила да „Црно на бијело“ не прави коалицију са Милом Ђукановићем.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. test01 says:

    Smarate me sa pricama o tome kako shiptar "brani" SPC i Srbe. Narod je se sam odbranio sa litijama i pokazao je svoju snagu, ovo je opet zapadna politika. Svi su oni glasali za taj zakon u CG i direktno napali SPC i Srbe - zamislite, gde to jos ima da MANJINA pokusa tako nesto u jednoj drzavi. Samo RECIPROTITET !!! Ko god ne postuje Ustav drzave i njene zakone je kriminalac i terorista. Da bi se zakon postovao treba sve drzavne institucije da rade svoj posao i da drzava ima vladu koja radi za nacionalne i drzavne interese a ne kolonijalnog upravnika koji radi sve obrnuto...

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u