ОКРВАВИЛИ РУКЕ! Ердоган активирао тајну војску, због онога што су урадили диже се коса на глави!

OKRVAVILI RUKE! Erdogan aktivirao tajnu vojsku, zbog onoga što su uradili diže se kosa na glavi!

15 oktobra 2019

Turska bi mogla da bude smatrana odgovornom za pogubljenja nekoliko kurdskih boraca i jednog političara koja je izvela jedna Ankari bliska oružana grupa, a ta dela bi mogla biti okarakterisana kao ratni zločin, upozorile su danas Ujedinjene nacije.

„Pozivamo turske vlasti da odmah pokrenu nezavisnu, transparentnu i nepristranu istragu i da privedu odgovorne od kojih se neki mogu identifikovati preko video snimaka koji su sami objavili na društvenim mrežama“, rekao je portparol UN za ljudska prava Rupert Kolvil.On je rekao je da taj snimak pokazuje kako pripadnici grupe Ahrar al-Šarkija, bliske Turskoj, vrše pogubljenje trojice kurdskih zarobljenika na autoputu između Hasake i Manbidža 12. oktobra. Istog dana ubijen je i kurdski političar Hevrin Kalaf na istom putu i od strane iste grupe.

Prema rečima Kolvila, grupne egzekucije mogle bi se označiti kao ratni zločini, prenosi Rojters.

„Turska bi kao država mogla da se smatra odgovornom za povrede koje počine pridružene grupe dok god Turska nad njima ima efektivnu kontrolu ili nad operacijama u kojima se te povrede prava dogode“, rekao je Kolvil.

KOMENTARI2 komentara

  1. teoretičar says:

    Pa slušajte Un. Tako ste i nas osuđivali kada smo se borili za našu zemlju i kad god ubijemo jednog učkovca, vi ste nam kalemili milijon. Nakalemili ste Srbiji da je isterala ni manje ni više nego 2,5 miliona jadnih Albanaca preko noći. A kada se taj broj vratio takođe za samo jednu noć, onda ste brojali zločine Srbima. Nisam ja za Tursku uopšte a još manje za Kurde, ali sada isto tako jedete govna i lažete ko džukele i o Turskoj vojsci. To se zove propaganda a UN vrše zločinačku propagandu u ime tamo nekog. Više nisam siguran u čije ime, jer Tramp je izjavio da mogu da se tamane do mile volje i baš ga zabole. Za koga onda UN rade ovog puta? Bez pogovora, OUN je organizacija ujedinjenih nacista. Takvi ste oduvek. Treba vas sve razjuriti usranom motkom. Da li ste tako isto sudili Amerikancima za ubijanje dece u Iraku i sve ostalo? Niste, bagro nacistička. A tamo prste dižu i Rusi i Kinezi i Srbski kvislinzi. Sve vaši značajni fudbaleri na stadionu divljaštva. Kad čujem UN, mrak mi pada na oči.

  2. Kulak says:

    Ne boli Erdogana briga dok ga podržava vrlo jaki bakir.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *