ОКУПИЛИ СЕ АМЕРИЧКИ АМБАСАДОРИ НА БАЛКАНУ

OKUPILI SE AMERIČKI AMBASADORI NA BALKANU

14 aprila 2023

Ambasadori SAD na Balkanu okupili su se u Tirani, na prvoj takvoj konferenciji predstavnika američkih misija, gde su razgovarali o regionalnim i globalnim prioritetima.

Sastanku u četvrtak su prisustvovali i specijalni izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar, kao i specijalni izaslanik i koordinator Centra za globalno angažovanje pri američkom Stejt departmentu Džejms Rubin.Domaćin sastanka bila je ambasadorka SAD u Albaniji Juri Kim, a učestvovali su ambasador u Srbiji Kristofer Hil, otpravnik poslova Ambasade SAD u Hrvatskoj Mark Fleming, ambasadorka u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke, ambasadorka u Severnoj Makedoniji Angela Ageler, ambasador u Grčkoj Džordž Cunis, kao i ambasadori SAD u Bugarskoj Kenet Merten, u BiH Majkl Marfi i u Prištini Džefri Hovenijer, prenosi Reporteri.

Kim je saopštila da je ovaj sastanak održan kako bi se razgovaralo o prioritetima Sjedinjenih Američkih Država na Balkanu.

„Drago mi je što mogu da ugostim kolege, ambasadore SAD u BiH, Bugarskoj, Hrvatskoj, Grčkoj, na Kosovu, u Crnoj Gori, Severnoj Makedoniji, Srbiji , uz izaslanika Džejmsa Rubina i zamenika pomocnika sekretara Gabrijela Eskobara, da razgovaramo i koordiniramo prioritete SAD na Balkanu. Verujem da je to prvi takav skup koji se održava u Tirani“, napisala je Kim na Tviteru.

Američki ambasador u Prištini Džefri Hovenijer nazvao je sastanak dobrom prilikom da se razgovara o regionalnim i globalnim prioritetima SAD.

„Hvala mojoj prijateljici i koleginici ambasadorki Kim što nas je ugostila u Tirani. Bila je to divna prilika da razgovaramo o našim regionalnim i globalnim prioritetima, uključujući rusku invaziju na Ukrajinu, energetske mogućnosti kao i jačanje demokratskih institucija i borbu protiv korupcije“, napisao je Hovenijer na Tviteru.

(Tanjug)

KOMENTARIJedan komentar

  1. E.Lirsch says:

    Zurkata na akrepi! Okupljaju se okuppatori na jednom mestu. Savetovanje. Neko im je dojavio da im se nista dobro ne pise. U makedoniji severnoj njihova ambasada ima sedam spratova pod zemljom. To nije slucajnost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *