Окупиране територије, кад команданти терористичке ОВК постану „бизнисмени“

Окупиране територије, кад команданти терористичке ОВК постану „бизнисмени“

15 марта 2016

hasim-taci-ramus-haradinaj-agim-ceku-foto-fonet-1424953123-620398-540x330Окупиране територије – Представници тзв. власти на окупираним територијама и посланици лично су или преко рођака власници огромног имања, стеченог углавном од приватизације друштвене имовине након рата, преноси шиптарски лист „Зери“.

Фабрике, локали, пољопривредна имања продата после ’99 године, данас вреде милионе евра, много више него што су плаћена. Њихови власници су током сукоба на Космету били на руководећим позицијама у бившој Ослободилачкој војсци Косова.

На листи купаца коју поседује лист Зери налазе се браћа али и чланови породице команданата бивше ОВК.

Команданти бивше ОВК, данас милионери на власти (Фото: РТС)

Команданти бивше ОВК, данас милионери на власти (Фото: РТС)

Листа продатих друштвених предузећа, коју је објавила шиптарска агенција за приватизацију (КАП), открива имена команданата и велике суме новца потрошене током приватизације.

На листи купаца налази се ортак брата Хашима Тачија, брат Сулејмана Селимија, брат Реџепа Селимија, председник Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај и многи други.

Хашимов брат Блерим Тачи и Фазли Цакићи, бизнисмен из Глоговца, власници су компаније „Илирија билдинг“.

Цакићи је, наводи Зери, 25. фебруара 2010. године приватизовао друштвено предузеће „Метамб“ у Приштини у износу од 2,6 милиона евра. Следеће године купио је земљиште у Приштини у износу од 640.000 евра.

Цакићи је 6. јануара 2010. године приватизовао предузеће „Косова електро“ у вредности преко милион евра.

Лидер АБК Рамуш Харадинај 2010. године приватизовао пољопривредно земљиште у Изнићу код Дечана површине од 1.988,670.00 квадратних метара, у вредности од 70.000 евра.

(РТС)

KOMENTARI2 коментара

  1. M.Marko says:

    Nekom rat, nekom brat.Pa i rajko dukic se za vrijeme rata obogatijo.Od Vlasenice i do Zvornika skoro sve u njegovom posjedu a to niko ne spominje nit se istrazuje.Sve je to povezana kriminalna mafija.Bolje bi bilo da se posvetimo o svome Taciju i Hrdinaju,rodjacima i ostalim koje imamo pred svojim vratima.

  2. Pingback: OTIMANJE OD SRBIJE: U OSTVARIVANJU CILJA ZAPAD PRIMENJUJE I PRAVILO – UVEK POSTAVI SVOG ČOVEKA NA PRAVO MESTO!!! | GETO SRBIJA

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u