Окупиране територије, кад команданти терористичке ОВК постану „бизнисмени“

Okupirane teritorije, kad komandanti terorističke OVK postanu „biznismeni“

15 marta 2016

hasim-taci-ramus-haradinaj-agim-ceku-foto-fonet-1424953123-620398-540x330Okupirane teritorije – Predstavnici tzv. vlasti na okupiranim teritorijama i poslanici lično su ili preko rođaka vlasnici ogromnog imanja, stečenog uglavnom od privatizacije društvene imovine nakon rata, prenosi šiptarski list „Zeri“.

Fabrike, lokali, poljoprivredna imanja prodata posle ’99 godine, danas vrede milione evra, mnogo više nego što su plaćena. Njihovi vlasnici su tokom sukoba na Kosmetu bili na rukovodećim pozicijama u bivšoj Oslobodilačkoj vojsci Kosova.

Na listi kupaca koju poseduje list Zeri nalaze se braća ali i članovi porodice komandanata bivše OVK.

Komandanti bivše OVK, danas milioneri na vlasti (Foto: RTS)

Komandanti bivše OVK, danas milioneri na vlasti (Foto: RTS)

Lista prodatih društvenih preduzeća, koju je objavila šiptarska agencija za privatizaciju (KAP), otkriva imena komandanata i velike sume novca potrošene tokom privatizacije.

Na listi kupaca nalazi se ortak brata Hašima Tačija, brat Sulejmana Selimija, brat Redžepa Selimija, predsednik Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj i mnogi drugi.

Hašimov brat Blerim Tači i Fazli Cakići, biznismen iz Glogovca, vlasnici su kompanije „Ilirija bilding“.

Cakići je, navodi Zeri, 25. februara 2010. godine privatizovao društveno preduzeće „Metamb“ u Prištini u iznosu od 2,6 miliona evra. Sledeće godine kupio je zemljište u Prištini u iznosu od 640.000 evra.

Cakići je 6. januara 2010. godine privatizovao preduzeće „Kosova elektro“ u vrednosti preko milion evra.

Lider ABK Ramuš Haradinaj 2010. godine privatizovao poljoprivredno zemljište u Izniću kod Dečana površine od 1.988,670.00 kvadratnih metara, u vrednosti od 70.000 evra.

(RTS)

KOMENTARI2 komentara

  1. M.Marko says:

    Nekom rat, nekom brat.Pa i rajko dukic se za vrijeme rata obogatijo.Od Vlasenice i do Zvornika skoro sve u njegovom posjedu a to niko ne spominje nit se istrazuje.Sve je to povezana kriminalna mafija.Bolje bi bilo da se posvetimo o svome Taciju i Hrdinaju,rodjacima i ostalim koje imamo pred svojim vratima.

  2. Pingback: OTIMANJE OD SRBIJE: U OSTVARIVANJU CILJA ZAPAD PRIMENJUJE I PRAVILO – UVEK POSTAVI SVOG ČOVEKA NA PRAVO MESTO!!! | GETO SRBIJA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *