ОЛАНД: „Треба спречити тероризам и Русију“

OLAND: „Treba sprečiti terorizam i Rusiju“

2 januara 2017

francois hollande 43

Besmisao francuske spoljne politike je više nego očigledna u oceni dve najznačajnije političke figure u pogledu toga kako se boriti protiv terorista, i više je nego očito da su Francuzi ili izgubili kompas, ili značajno pomažu džihadistima, maskirajući to izjavama kako su protiv ekstremizma. Naime, Francuski predsednik Fransoa Oland izjavio je u ponedeljak da je podrška vojnim operacijama protiv Islamske države ključna za sprečavanje terorizma u Francuskoj, dok je premijer Bernar Kaznev pozvao Rusiju da obustavi vojne operaciji u Siriji i da poštuje krhko primirje.

Kako Francuzi misle da će zaustavljanje Rusije, jedine ozbiljne sile koja se bori protiv terorizma na bliskom Istoku, pomoći borbi protiv Islamske države nije jasno, ali očito je da se Oland i Kaznev nisu dobro dogovorili ko će šta da kaže.

– Preuzimanje akcija protiv terorizma ovde u Iraku sprečava terorizam u našoj vlastitoj zemlji – izjavio je Oland tokom posete iračkoj vojnoj bazi nedaleko od Bagdada u kojoj se nalaze i francuski vojnici, koji obučavaju Iračane za borbu protiv terorizma.

Planirano je da Oland razgovara i sa premijerom Iraka Hajder  al Abadijem, kao i sa predsednikom Fuad Masumom.

S druge strane, Kaznev je tradicionalnom zapadnjačkom izjavom u Rusiji i njenoj ulozi u današnjem svetu, okrenuo ćurak naopako.

– Odlučno osuđujemo sve što bi Rusija mogla da uradi u Siriji a što bi doprinelo nastavku borbi. Tražimo od Rusa da prestanu da učestvuju u smrotnosnim vojnim operacijama – rekao je Kaznev ne navodeći druge detalje.

Valjda bi na teroriste trebalo bacati mirnodopske bombe…

KOMENTARI8 komentara

 1. vlada says:

  Kaznev je civutin Oland budala !

 2. petko says:

  Olande svinjo, kako te nije sramota da glumis veceg amerikanca od amerikanaca. Zar ne primecujes da nema vise klintona i busa i da Rusija vise nije banana drzava, neces vise moci ubijati i pljackati male drzave (svoje dojucerasnje prijatelje) uz podrsku americke bande.

 3. fantom says:

  Oland je još jednom pokazao kao i mnogo puta do sada da je funkcija "predsjednik Francuske" samo fasada lišena suštine koju bi ona zaista trebala predstavljati. Stvarna funkcija koju on zauzima je "glasnogovornik" onih snaga koje su na zadnjim predsjedničkim izborima u SAD izgubile. A pošto funkcija glasnogovornika jeste samo da saopšti i prenese misli, stavove i odluke organizacije u kojoj je zaposlen, ali ne i da ih kreira, odnosno nema nikakav uticaj u njihovom formiranju, to njegove izjave u svojstvu "predsjednika" Francuske nemaju nikakav značaj u krugovima koji stvarno kroje svjetsku politiku, kako u onim kod kojih je zaposlen, tako i u onim koje bi trebale da pogode, te ih ne treba uzimati za ozbiljno ma šta izjavljivao.

 4. Kulak says:

  Idemo Marina, dolazi brzo,ukloni ovu ogavnu žgadiju.

 5. fantom says:

  Oland je i ovaj put kao i mnogo puta do sada pokazao da je funkcija "predsjednik Francuske" koju trenutno obavlja samo formalna i čista fasada. Njegova prava funkcija je "glasnogovornik" onih snaga koje su na zadnjim predsjedničkim izborima u SAD izgubile. Pošto je svrha glasnogovornika u tome da javnosti prenese misli, stavove i odluke organizacije u kojoj je zaposlen, a ne da ih i kreira, odnosno nema nikakav uticaj na njihovo formiranje, to i njegove izjave u svojstvu "predsjednika" Francuske iza kojih stoji dotična država kao neki relevantan svjetski akter nemaju nikakav ozbiljan značaj u krugovima koji zaista kroje svjetsku politiku, kako u onim kod kojih je zaposlen tako i u onim koje bi te izjave trebale pogoditi, tako da ih i ne treba uzimati za ozbiljno ma šta izjavljivao.

 6. Dragojlo says:

  Kaznev i Holand su politička prošlost u Francuskoj,za nekoliko meseci su izbori u francuskoj i oni odlaze na smetlište istorije. Njihova poularnost je na najnižim mogućim granicama. Njih u Francuskoj niko ne uzima za ozbiljno. Zato mogu da laju koliko hoće nebitni su.

 7. pravda says:

  Gosp.OLAND Dace Bog,Pariz ce biti MUDZAHEDINSKI,tako da cu te onda pitati koga si podrzavao djubre jedno americko. Zivela Rusija Ziveo Gosp.PUTIN

 8. dusko says:

  KOJA JE OVO BUDALA !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *