Oliver Ivanović ostaje u pritvoru do daljnjeg

Oliver Ivanović ostaje u pritvoru do daljnjeg

4 фебруара 2014

oliver-ivanovicŽalbeno veće suda u Prištini, kako saznaje B92, odbilo je žalbu lidera Građanske inicijative SDP Olivera Ivanovića na određivanje pritvora.

Sud je ovim potvrdio prvostepenu oduku o pritvoru od mesec dana. Sud nije uvažio nijedan argument Ivanovićeve odbrane, niti je dao objašnjenje zašto je potvrdu odluke o pritvoru doneo tri dana po isteku zakonskog roka.

Irina Gudeljević, portaprol Euleksa samo je ovako prenela odluku suda u Prištini:

„Sudsko veće Apelacionog suda u Prištini potvrdilo je odluku Osnovnog suda u Mitrovici u vezi sa pritvorom Olivera Ivanovića koji je osumnjičen za ratne zločine i ubistvo, 28. januara 2014. godine na zahtev međunarodnog tužioca iz Kancelarija specijalnog tužioca Kosova. Međunarodni sudija iz osvnog suda u Mitrovici je odredio mesec dana pritvora za Olivera Ivanovica.“ Ivanovićev branilac Nebojša Vlajić kaže da je rešenje o produženju pritvora dobio večeras oko 18 sati, kao i a da je u rešenju, iako je danas 4. februar, navedeno da je doneto 1. februara. „Ovim drugostepenim rešenjem moja žalba je odbijena, a rešenje o odredjivanju pritvora je potvrdjeno. Apelacioni sud se rukovodio potpuno istim, nepostojećim razlozima, za odredjivanje pritvora koje je naveo i prvostepeni sud, a koji su u žalbi odbrane argumentovano osporeni“, rekao je on. Vlajić je ubedjen da je Aplacioni sud podlegao nezapamćenoj medijskoj hajci koju protiv Ivanovića sprovode albanska televizija i štampa na Kosovu i u kojima je Ivanović danima podvrgnut najprizemnijem linču. Oliver Ivanović je podsetimo u ponedeljak 27. januara otišao da da iskaz u policiji u vezi sa sumnjom da je počinio dva krivična dela 1999. i 2000. godine nakon čega je zadržan, jer je tužilac Euleksa tražio da se Ivanoviću odmah odredi pritvor.

Advokat Vlajić rekao je tada da optužbe protiv njegovog klijenta nemaju smisla i da je reč o politički motivisanom postupku.

Predstavnici Srba sa severa, građani i odbornici GI SDP protestovali su zbog hapšenja Ivanovića.

Oliver Ivanović je kandidat GI SDP za gradonačelnika Severne Mitrovice, na ponovljenim izborima koji će u ovom gradu biti održani 23. februara

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u