Оливер Ивановић почео штрајк глађу у затвору

Oliver Ivanović počeo štrajk glađu u zatvoru

7 avgusta 2015

pol-ivanovic_620x0Lider Građanske inicijative SDP Oliver Ivanović započeo je štrajk glađu u zatvoru u Kosovskoj Mitrovici i zahteva da mu se omogući odbrana sa slobode.

Ovo je agenciji Tanjug jutros potvrdila Ivanovićava supruga Milena Ivanović Popović.

Ivanoviću je u juče produžen pritvor do 6. oktobra.

U mitrovičkom sudu do sada je saslušano 45 svedok tužilaštva u procesu koji se vodi protiv Ivanovića i još četvorice Srba, a nastavak suđenja zakazan je za 10. septembar.

Garancije da će Ivanović biti dostupan ovdašnjem pravosuđu u svakom trenutku ako mu se omogući odbrana sa slobode ranije je dala Vlada Srbije, ali u Euleksu su do sada smatrali da bi on mogao da utiče na svedoke ako ga oslobode.

Ivanović je optužen da je na Kosmetu počinio krivično delo ratnog zločina nad civilnim stanovništvom 1999. godine.

Optužnicom su obuhvaćeni i penzionisani pukovnik MUP Srbije Dragoljub Delibašić, otac i sin Ilija i Nebojša Vujačić i Aleksandar Lazović koji su optuženi za ubistvo i pokušaj ubistva.

Euleks je u sredu pustio da se brane sa slobode Nebojšu Vujačića i Aleksandar Lazović, dok se Ilija Vujačić od početka sudskog procesa brani sa slobode.

Međunarodnim sudskim većem Osnovnog suda u Kosovskoj Mitrovici predsedava sudija iz Rumunije Roksana Komša a sva petorica Srba izjasnili su se na početku suđenja da se ne osećaju krivim za dela koja im se stavljaju na teret.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *