Oliver Ivanović počeo štrajk glađu

Oliver Ivanović počeo štrajk glađu

4 marta 2014

oliver-ivanovicOliver Ivanović je počeo štrajk glađu, saznaje B92. Ivanović je već duže od jednog meseca u pritvoru.

Ivanović je uhapšen 27. januara, a tereti se da je učestvovao u navodnim ratnim zločinima iz 1999. godine i u posleratnim incidentima iz 2000. godine, koji uključuju teško ubistvo.

Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić izjavio je Tanjugu da je Ivanović danas započeo štrajk glađu i da je u Pritvorskoj jedinici u Prištini suočen sa bezbednosnim i zdravstvenim problemima.

“Danas sam u Pritvorskom centru u Prištini posetio moga branjenika gospodina Olievra Ivanovića. On me obavestio da je danas stupio u štrajk glađu sa jednim jedinim zahtevom da iz Pritvosrkog centra u Prištini bude premešten u Pritvorski centar u Kosovskoj Mitrovici”, kazao je Vlajić.

Vlajić je dodao da je nakon tri podneta predloga za njegov premeštaj u Kosovsku Mitrovicu koja su odbijena, a neki od njih nisu ni razmatrani, ovo jedino što je Ivanović mogao da učini kako bi zaštitio svoja prava.

Izdržavanjem pritvora u Prištini ozbiljno je ugrožena bezbednost i zdravlje Olivera Ivanovića, rekao je Vlajić koji je podsetio da lider SDP odgovara za navodne zločine počinjene nad Albancima tokom i posle sukoba na Kosovu.

„Smešten je u Pritvorskoj jedinici u Prištini, u gradu gde ne živi njegova porodica i gde su svi uhapšeni, ali i svi stražari Albanci“, naglasio je Vlajić.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *