Oliveru Ivanoviću Šiptari u zatvoru prete da će ga zaklati

Oliveru Ivanoviću Šiptari u zatvoru prete da će ga zaklati

9 marta 2014

oliver-ivanovicDanas je četvrti dan kako lider Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” štrajkuje glađu sa samo jednim zahtevom, da ga prebace u zatvor u Kosovskoj Mitrovici.

– Brinem za Olivera. Znam da mu se zdravstveno stanje pogoršava iz sata u sat. Sina nije video mesec i po dana i to ga ubija. Ima visok pritisak, gušenja jer ne izlazi iz ćelije, a za prva tri dana štrajka glađu smršao je četiri kilograma – kaže za “Blic” Milena Popović Ivanović, supruga lidera koji je u zatvoru u Prištini od 27. januara.

Milena je pre dva dana posetila svog supruga kad je čula za incident. Ivanoviću je pozlilo, izašao je iz ćelije, ali je odmah morao da se vrati u ćeliju koju deli s jednim Albancem. Odlučio je da više i ne pokušava.

– U tom zatvoru su samo Albanci. I čuvari su Albanci – objašnjava Milena. Euleks je sa ovim odlično upoznat, pa ipak ga uporno drži u takvom okruženju.

– Oliver je tri puta pismeno tražio da ga prebace u Mitrovicu. Mogao bi da izlazi u šetnju. Sina bi mogao da viđa jednom nedeljno. Moj odlazak do Prištine nije bezbedan, a događa se da pratnju ne mogu da dobijem. Zato trogodišnjeg Bogdana i ne vodim sa sobom – kaže Oliverova supruga.

Iz Euleksa su objasnili da je bezbednost razlog što odbijaju Ivanovićevu molbu. Plaše se da će biti okupljanja Srba ispred zatvora iako su gradonačelnici obećali da se ništa od toga neće dogoditi. Ne vrede ni garancije Vlade koja je tražila da se Ivanović i Dragoljub Delibašić puste da se brane sa slobode.

KOMENTARIJedan komentar

  1. velimir says:

    SRBIJO TREBA DA TE JE SRAMOTA ŠTA DOZVOLJAVAŠ.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *