“ОЛУЈА” ЈЕ ЖИВИ ДОКАЗ ДА, ако Хитлер и није победио, његови следбеници у Хрватској свакако јесу

“OLUJA” JE ŽIVI DOKAZ DA, ako Hitler i nije pobedio, njegovi sledbenici u Hrvatskoj svakako jesu

1 septembra 2015

x213193202615928826_0-tudjman-knin-oluja

Piše: Goran Babić

(Iz teksta “Oluja”, objavljenog u Prosvjeti, novinama za kulturu Srpskog kulturnog društva Prosvjeta, Zagreb, broj 126, juli 2015.)

Kad već raspravljamo o notornim stvarima jedno je jasno – u životu ove generacije nema ničeg “notornijeg” od “Oluje”. Ne stavljam (iz više razloga) znak jednakosti premda stanovite sličnosti postoje, ali bar mene “Oluja” donekle podsjeća na Jasenovac u kojemu je i moja (majčina) familija izgubila čak devetero bližih i daljih rođaka. Naravno, stradanja su u koječemu neusporediva, ali je ono osnovno, ono bitno i suštastveno (da tako kažem) ili isto ili blisko ili srodno a svodi se na progon, zator, iščeznuće, nestanak čitave jedne etničke skupine. U logoru se taj zločinački naum izvodio četiri godine, takozvanim klasičnim sredstvima primjerenim diluvijalcima iz Zagore (diluvijalni čovek je, po leksikografu Milanu Vujakliji, preistorijski čovek, pračovek – nap. I. B.) pa taj arsenal mučila danas zovemo eksponatima (sjekira, panj, vješala, nož, žica, žica, žica), a svega pedeset godina kasnije Merčep, Norac, Orešković, Glavaš, itd. sve to isto (slično, srodno) izvode uz pomoć selotejpa ili američkih satelita (Piter Galbrajt) ili sudija u Hagu (Teodor Meron).

Rezultat tih dvaju različitih a dakle sličnih operacija jest jednak i dok je u Jasenovcu broj ubijenih veći, u “Oluji” je veći broj nestalih, iščezlih. Ako na suštinu stvari pogledamo iz tog rakursa (a suština je, ne zaboravimo, put, način i sredstvo da se u našoj domovini Hrvatskoj napokon definitivno riješimo Srba, tog remetilačkog faktora), onda je “Oluja” neusporedivo efikasnija. Ne samo da je jeftinija, kraća i praktičnija (te “humanija” i civiliziranija), nego je i neosuđujuća sve dok je Merona i Merončića, tih Jevreja za kućnu upotrebu, vještih da govno upakuju u staniol tako da se etničko čišćenje golemih razmjera nikako ne podvede pod termin genocid.

Pročitajte još:

Strašan je bezdan u koji je ustašluk, ovaj najnoviji, srozao Hrvatsku

ODGOVOR BORISU DEŽULOVIĆU: „Oluja“ nije počela balvan-revolucijom, već je počela 1941. godine!

Kad je “Oluja” u pitanju, od sledeće godine Srbi će tu akciju morati da hvale ili da o njoj zauvek ćute

Zar nije notorno da su danas, četvrt vijeka od početka Tuđmanove idiotarije, velika područja Hrvatske potpuno pusta, nenastanjena? Tu se, pretpostavljam, Srbi neće vratiti, ali svaka pusta zemlja ište čovjeka, žitelja, stanovnika, naprosto vapi za njim pa će se jednoga dana i u toj hrvatskoj vukojebini (toplijoj od hladnog i pustog Sibira) pojaviti ljudska noga. Hoće li ona biti afganistanska, senegalska, bangladeška, sirijska ili neka peta i pedeseta, sasvim je drugo pitanje, a nije ga moguće riješiti blesavim Tuđmanovim presađivanjem pelcera iz Janjeva, koji se istinski nije primio ni u Kistanjima.

… U Međugorju se, doduše, vidi ono što ne postoji (Gospa), a u Lici, Bukovici, Grahovu, Glamoču, Petrovcu itd. se ne vidi pustoš, žalosne razdaljine od stotinu kilometara bez žive duše. … Ovo postojeće stanje (pustoš i praznina) očito nikome ne smeta niti se bilo koji domovine sin/ac zbog toga uzbuđuje, a zamislimo da se nekim slučajem u tu geografsku rupu odjedared ili postupno useli pet milijuna miroljubivih Kineza, što za njih (Kineze) i nije neostvariva brojka. Da li bi hrvatski biskupi na takvu senzaciju ostali nijemi ili bi njihova brižna konferencija eventualno objavila kakvo saopćenje kad se već rupa, pustoš i praznina popunila ljudskim bićima? Jer je Kinez, iako žut, svejedno ljudsko biće, doduše druge vjere. Ne mogu, ni u najcrnjem snu, zamisliti što bi na tu temu izjavio kardinal Bozanić, onaj što mnogo rječitije zbori u Blajburgu nego u Jadovnom, gdje doduše još nije bio.

… “Oluja” je, sve u svemu a gledajući iz evropskog rakursa, civilizacijski presedan. To je nesumnjivo zločinački akt, ravan Hitlerovoj ideji o preseljenju Jevreja na Madagaskar (ili Staljinovoj zamisli o jevrejskoj republici negdje blizu Mongolije), ali za razliku od navedenih rješenja (koja nisu provedena), ovo je realizirano i današnja ga evropska civilizacija kao takvog nije sankcionirala. Kakvo uopšte treba da bude etničko čišćenje masovnih razmjera pa da ga Brisel, Hag, Pariz, London, Berlin… prepoznaju? … Ako se odvija na traktorima da li se takav prijevoz uklapa u standarde tamošnje administracije? Kako se tretiraju spaljene kuće, pobijene starice i starci? Živad, perad, razorene crkve?

I da me se shvati krivo ni pogrešno. Ovo je tekst o “Oluji”, ovo nije tekst o zločinima iz ratova devedesetih, koji su se (zločini) manji ili veći desili na svim stranama u Hrvatskoj i drugdje. Nisu u tom pogledu ni krajiški Srbi nedužni i nevini (te se njima čerez toga sudilo i sudi), ali se iz čitavog tog vampirskog kolopleta upravo “Oluja” (čak ne i “Bljesak”) izdvaja svojom grandioznošću, masovnošću i posljedicama. Kao što se zna, srpski narod u Hrvatskoj nije na prvim (ni na drugim, ni na bilo kojim) izborima glasao za HDZ, a bio je konstitutivan (narod a ne manjina!) i hrvatski mu je Ustav jamčio takav (pravni) status. Upravo je ta činjenica … dovela najprvo do izmjene Ustava (Smiljko Sokol), a zatim i do referenduma o otcjepljenju od Jugoslavije te na koncu konca i do “Oluje”, odnosno pretvaranja Srba u manjinu, koja je izgleda samo u ratu protiv ustaša bila većina.

Proslava “Oluje” nije zapravo drugo do trijumf historijskog revizionizma i to znaju svi, i oni koji je proslavljaju i oni koji se toj proslavi (bar u duši jer javno ne smiju) protive. “Oluja” je živi dokaz da, ako Hitler i nije pobijedio, njegovi sljedbenici svakako jesu. Da nije tako, ni preživjele ustaše danas u Hrvatskoj ne bi primale mirovinu niti bi dinamit digao u zrak tolike hiljade (pardon tisuće) partizanskih spomenika. Ili ukratko – oni će možda i slaviti prvi partizanski odred u Sisku (ne i u Srbu), ali će pod njegovu petokraku u sve gušćem mraku obavezno podmetnuti fitilj.

(Priredio: I. Brezac. Intermagazin)

KOMENTARI54 komentara

 1. Brus Li says:

  pobedili su u jednoj bitki, ne oni nego ameri, ali rat nije gotov, Kromanjonija je pred bankrotom i potpunom propasti, pola Kromanjonaca kopa po kontejnerima, ona se neće ko država održati još dugo, srpske zemlje će biti vraćene, to u pitanje ne treba dovoditi.

 2. Brus Li says:

  Kromanjonija će da propadne kao i ndh i herceg-bosna.

 3. Brus Li says:

  "država" Kromanjonija,koju prizna u 21. veku nacističko-imperijalistička tvorevina SAD kao svoju 52. kaubojsku "državu", kao što je ndh bila priznata "država" od strane nacističke nemačke kao jedna od prćija 3.rajha, nije samostalna država nego traje onoliko koliko traje onaj koji ju je stvorio,u slučaju 3.rajha trajala je veoma kratko jer je i nemački 3.rajh bio preslab,u slučaju SAD traje već nešto duže jer je SAD nešto žilaviji, čak nerealno dugo za kapacitet stanovništva koje tamo živi kao uljez, ali svi ekonomski i društveni pokazatelji govore da je i ta "država" pred svojim kolapsom a SAD nema ekonomsku moć da održava svoje novoformirane kaubojske "države" pred početak 21. veka.

 4. Paštrović says:

  Boli "Oluju" i sve ustaše qurac što o tome moji vašljivi Srbi misle. Da smo vašljivi dovoljan dokaz su one ustaške zastave pod Avalom i Lovćenom. Naša sva snaga je da ih Sešelj javno spaljuje. Svo to spaljivanje ustaških zastava ja popišam, sve dok se ta SRBSKA (ne ustaška, ne njihova, ne...) sramota ne ukloni iz Srbije, CG i iz Srpske. Sve druge priče, paljenja i ostalo su dokaz da smo spali na to da budemo NIKO i NISTA!!!

 5. Vasa says:

  Nije moglo bolje da se objasni! Sjajno!

 6. tinman19 says:

  Brus Li, Kromanjoniju ni malo ne zanima to što misliš o njoj, niti ćeš joj ikakvu štetu napraviti. Peštrović je dobro napisao, hrvate baš briga za srbe, makli su se od njih i to su jedino nastojali postići. I postigli su, vrlo efikasno. A što se tiče SAD-a nemoj se zamajavati nekakvim mitom da će ikada propasti. Ako će itko opstati na Zemlji, opstati će SAD. Uz njih sigurno i Kina, a vraćanje srpskih zemalja je jednako moguće kao da Gotovina postane gradonačelnik Kragujevca. Srbi se trebaju okrenuti Srbiji i učiniti sve za Srbiju, ako ti Srbija nije po volji idi nekuda. Pusti nekakve iluzorne srpske zemlje, Srbija je velikodušno primila srbe iz bivše Jugoslavije i nikakve svinjarije Srbiji više ne trebaju. Opet ti kažem, ako ti se Srbija ne sviđa idi iz Srbije, u Kongo ili Afganistan i tamo vraćaj srpske zemlje kome hoćeš. Srbe i Srbiju ostavite svi na miru. Ako vam se ne sviđa to što vas je prihvatila vratite se tamo odakle ste došli.

 7. Batina says:

  Ne brini se ti za nas tinmane. Mora da si se usancio u krugu dvojke jer tako razmisljaju krelci iz tog kruga. Ti siguran sam neces vracati te zemlje vec casni i posteni Srbi.

 8. Borna says:

  tinman 19 @ idi u pizdu materinu. Smrade siptarski. Gori si i od ustase. Izrode ti nisi i ne mos bit Srbin.

 9. Borna says:

  Tinman19@ koga ste vi to velikodusno primili? Kuda ti to saljes Brus Lia? U Kongo i Avganistan? Stoko iskvarena, treba vas sve proterati iz Beograda i naseliti medju siptare. To su tebi tvoja braca, majmune. Zbog takvih Srbija danas krvari i propada....jer ste je izdali i prodali za saku Judinih skuda, mamicu vam vasu. A dokle cete?

 10. tinman19 says:

  Srbija je otvorena za svakoga tko joj želi mir i blagostanje. Zbog vas došljaka i huškanja na propast je Srbija već zaradila američke krstareće projektile, potpuno nepotrebno. Ako zbog istog razloga ponovo na Srbiju počnu padati ti isti projektili (a hoće), treba vas potrpati u kamione i vratiti nazad odakle ste došli. Tamo huškajte na rat i propast koliko hoćete. U Srbiji su dobrodošli samo oni koji joj žele dobro i napredak.

 11. tinman19 says:

  Batina, pišeš gluposti, kako misliš vraćati srpske zemlje kad vas je nekoliko četa hrvatske vojske izbacilo iz Knina u roku par sati? Ti ćeš tako vraćati srpske zemlje? Ili možda misliš da će ih vraćati Rusija? Takav kretenski komentar sam isto pročitao na ovom portalu, da će rusi i srbi na ruskim tenkovima ući u Zagreb, pa nakon toga Berlin. Prihvati se ti, Borna, nečega drugog, zavrni rukave i prihvati se posla da ovoj Srbiji napokon svane.

 12. tinman19 says:

  Uostalom, Borna, kakav si ti srbin? Borna je hrvatsko ime, Borna je bio hrvatski knez koji je izdao hrvate i prešao na stranu franaka. Isto kao što su učinili ustaše, najgori otpad i smeće koje je postojalo na ovim prostorima.

 13. tinman19 says:

  Jesi li se i ti, Borna, prodao i postao srbin za neke pare? Knez Borna je bio džukela i gad, a po tome koliko ti ne želiš dobro Srbiji nisi ništa bolji. Slobodno prizivaj krstareće projektile, amerikanci će ti želju ispuniti s užitkom.

 14. Borna says:

  Tinman19@Pa sta ja imam sa tim Bornom o kojem ti pricas idiote? Evo ti jedan savet: pitaj kevu ko joj ga je zatero pre nego si se rodio? Dal siptar, dal ustasa il madjar? Zbog takvih Egoista Srbija je propala. Zbog takvih i bombardirana. Takvi beogradski egoisti, nezainteresivani za dobrobit Srbije osim za svoju vlastitu i danas su na vlasti. Hrvatski Srbi ti nisu nista zla napravili osim sta ste nas olako prodali, ko i Kosovo a sada zbog vase beogradske udobnosti se odricete i Srpske. Zbog nas nisu padali projektili po vama - a cini mi se da je trebalo i vise da padaju nebili se kako beogradjani svestili. Smrade izdajnicki. Steta sta su te promasili. Ma ti si i za njih promasen slucaj!

 15. darko says:

  BRUS LI POBEDILI SU FASISTI KOJI SU UVEK BILI ZAPAD I HRVATI .TI NE SHVACAS JEDNO CELI ZAPAD SU ISTO KO HRVATI ZATO SU IH UZELI U EVROPU I BEZ STANDARDA SRBE NECE NIKAD CEKAJ 20 GODINA KAZE VUCIC PA MOZES I UMRETI TAD .SRBI SU POPUSILI U HRVATSKOJ OTELI IMOVINU KUCE NOVAC ZAPALLI SVE SMEJU SE NA KOSOVU ISTO SIPTARI OTELI MOVINU ZAPALILI SVE I SHVATI JEDNO HRVATE VATIKAN DRZI OPRANIM I STAMPANIM NOVCEM SRBE NITKO. SRBE INKVIZICIJA ZAPADA PLJACKA BANKAMA DODE SLOVENAC NEMAC SERE VAM O NEKOM KAPITALIZMU STO JE TO UOPSTE KAPITALIZAM TO PRIVATNO PLJACKA BUDALU ZVAN RADNIK NEK MI NETKO OBJASNI OVAJ IMA MILIONE OVAJ SE NADA I CELI ZIVOT ZIVI NA BEDI.NEMAC SLOVENAC DAJE SRBINU 300 EVRA I ODVEO GA JE U ROPSTVO I TO MU JE DO KRAJA ZIVOTA JEBES TAKAV ZIVOT TAKVU SRBIJU I VLAST. NEMA U ZIVOTU PRAVDE OSIM PREVARE U KOJOJ SRBI GUBE JER UVKE MUDRUJU O NEKIM ZAKONIMA MEDUNARODNIM MULTIETICNOSTI I SILICNIM GLUPOSTIMA PA TA INKVIZICIJA BRUS LI ZATVARA SRBIJU EJ OGRADUJU VAS BODLJIKAVOM ZICOM I DRZE KAO PRASCI U NEKAKVOJ OGRADI. JER VAM JE JASNO DA VAS INKVIZICJA UNISTAVA RADE STO IM JE VOLJA

 16. tinman19 says:

  Gledaj Borna, nema nijedan srbin iz Beograda baš ništa protiv bilo kojeg srbina iz Hrvatske dokle god je svim srbima, ali baš svim, na pameti jedino dobrobit Srbije i njeno blagostanje. Srbija je država koja postoji kao međunarodna činjenica, ima svoj status i potrebu za poštovanjem u toj međunarodnoj zajednici, ima obaveze i dužnosti. Srbija je stvarnost i zaslužuje od svih srba da joj žele samo najbolje i da daju svu svoju energiju da Srbija ide u tom pravcu. Ako ti pošteno živiš i radiš u Srbiji ne smetaš nikome, ali SAMO u tom slučaju. Svoje mitove ostavi kod kuće i o njima razgovaraj sa svojim istomišljenicima u kafani, a ako ti je Srbija u srcu potrudi se da daš svoj maksimum da to pokažeš. Ovako, zavadom sa ostalim srbima koji misle drugačije samo na sebe navlačiš odbojnost svih kojima ne trebaš. Srbija treba biti prvenstveno država obrazovanih, pametnih i tolerantnih ljudi. Svađom među srbima to neće biti nikada. A hrvati koje toliko mrziš to tako obilato koriste da su se već odmakli sto koraka ispred Srbije, s uživanjem prate ove tvoje komentare i sigurno kažu "Kakav kretenski narod!!! Nisu ni zaslužili bolje!!"

 17. Jovo Knin says:

  Što je Hrvatska izgubila, a što je dobila "Olujom"? Izgubila je znatan dio stanovništva, među kojima je bio i veliki broj stručnjaka iz prirodoslovno-matematičkih i tehničkih struka koji joj sada na etnički očišćenim područjima dramatično nedostaju, pa se već 20 godina ne može pokrenuti nikakva održiva proizvodnja.Izgubila je multietnički sastav stanovništva koji prirodno rađa kreativnost (genijalci poput Nikole Tesle, Milutina Milankovića, Danila Blanuše, Vladana Desnice,Arsena Dedića, Dražena Petrovića u Hrvatskoj se više neće rađati).Hrvati doseljeni iz Bosne i Hercegovine i Janjevci sa Kosova i Metohije uglavnom su se uhljebili na poslovima koji se financiraju iz državnog budžeta i Hrvatska od njih sada ima više štete nego koristi.Hrvati iz Hrvatske koji su stručnjaci iz prirodoslovno-matematičkih i tehničkih struka na etnički očišćena područja unutrašnjosti Sjeverne Dalmacije, Like, Korduna i Banije ne žele se naseljavati jer ih puno više privlači Zagreb i drugi veći gradovi.Što je Hrvatska dobila etničkim čišćenjem Srba iz Hrvatske? Hrvati su dobili imovinu Srba koju su pokrali i opljačkali. Hrvati su pokrali kuće, stanove, okućnice, bijelu tehniku, namještaj, pršute iz konoba, kokoši i jaja iz kokošinjaca, prozore,vrata i štokove iz opljačkanih domova Srba.Imaju najvećim dijelom etnički očišćenu zemlju ako je to neki dobitak.Srbi koji su u Hrvatskoj ostali uglavnom glume da su Hrvati.Isto tako i Muslimani, Talijani, Židovi, Romi i pripadnici drugih nacija u Hrvatskoj uglavnom glume da su Hrvati i drže figu u džepu jer je u nacionalističkoj atmosferi koja u Hrvatskoj trenutno vlada to jedini način da preživiš.Sve u svemu, današnja Hrvatska koja grca u ekonomskoj, demografskoj, kulturološkoj i moralnoj krizi je država koju niko ne bi poželio.

 18. tinman19 says:

  Najveći problem Hrvatske je katolička crkva. Kada bi se hrvati oslobodili crkve i religije procvali bi za par godina. Katolička crkva je najveći parazit u Hrvatskoj.

  • boja says:

   hrvati nisu ni imali crkvu dok nisu srbsku oteli i prisvajaju sebi oni nikad nisu ni videli manastir ni imali dok nisu srbe isterali i prisvajaju srbsku kulturu i imoviju morace vratiti tudo je tudo

 19. tinman19 says:

  Nisu ni druge religije puno bolje, ali katolička je najgora.

 20. tinman19 says:

  Nije Hrvatskoj bilo bitno što je izgubila stručnjake, u međuvremenu ih je nadoknadila, nije u Kninu ni bilo nešto puno stručnjaka. Sve ono što je valjalo je pravovremeno otišlo u Švedsku ili Australiju. Najviše je izgubila što tamo sada više nema nikoga, ogroman prazan prostor ne služi ničemu, tamo se hrvati ne želi preseliti jer je taj kraj proklet. Došlo ih je malo u Knin, ali sela su prazna. Hrvatska je obnovila jako puno srpskih kuća jer je morala po nalogu međunarodnog suda, ali u njima nema nikoga. Kuće su prazne jer ne pripadaju nikome. Hrvatskoj ne trebaju, a srbi tamo više nemaju što tražiti.

 21. vanja says:

  Sve sto se dogadjalo od pada Istocnog bloka je osveta fasisticke Evrope, uz blagoslov i pomoc anglo-saksonaca (kao sto je bio slucaj i sa Hitlerom. 1990 je poceo sa spoljno indukovanim raspadom Jugoslavije novi Drang nach osten protiv slovensko-pravoslavne civilizacije. Rat je u ovom casu dostigao svoj vrhunac. Mi moramo biti svesni da dok traje taj rat, mi ga nismo izgubili. Kada bi Rusiju porazile mracne sile evro-atlantizma tada bi situacija bila beznadezna za nas. Medjutim, po Bozijoj volji, do toga nece doci. Ne smemo biti malodusni i rat moramo nastaviti na svim poljima kulture, informacije, ekonomije. Bojkotovati Hrvatsku proizvodnju, hrvatsko "more" (dok ne postane ponovo nase), ne kupovati Evropske proizvode, pisati, pisati i pisati; seceti se na nase zrtve; ne zaboraviti ni na jedno zlo koje nam je Zapad ucinio i spremati se za osvetu. Ko se osveti taj se posveti. Rat izmedju dobra i zla je u punom jeku a mi smo digli ruke i predali oruzje. Srbijo ustani !

 22. Jovo Knin says:

  Treba pogledati sela u zaleđu Zadra.Islam Grčki, Kašić, Smoković, Biljane Donje, Biljane Gornje, Smilčić, Buković, Kula Atlagića, Kakma,Jagodnja, Zapužane i brojna druga imala su veliku većinu ili gotovo 100% Srba u svom ukupnom stanovništvu.Radi se o Ravnim Kotarima, području sa mediteranskom klimom.Debela i plodna zemlja, pogodna za gotovo svaku vrstu poljoprivrede, a u neposrednoj blizini mora.Nešto slično gotovo da nema nigdje na obali Mediterana.Danas je to sve pusto i napušteno.Hrvati iz Bosne i hercegovine koje je hrvatska vlast htjela etničkim inženjeringom naseliti u te krajeve tu na srpskim imanjima ne žele živjeti već odlaze u gradove i zapošljavaju se na poslovima financiranim iz državnog budžeta. Srbi se tu ne vraćaju jer je zbog etničke i vjerske diskriminacije nemoguće živjeti. Gotovo svi su otišli u Srbiju, Republiku Srpsku ili Australiju.Što Hrvatska namjerava sa tim teritorijem kad neće Srbe, narod koji je na toj zemlji živio? Vječnu pustoš ili nešto drugo?

 23. tinman19 says:

  Vanja, evropski proizvodi se svi ionako proizvode u Kini, tako da možeš kupovati što hoćeš. Što se tiče hrvatskih proizvoda mnogo njih se proizvodi u Srbiji jer je radna snaga duplo jeftinija, ili se uvoze iz srbije zbog istih razloga, tako da opet možeš kupovati što god hoćeš. A što se tiče mora koje će opet postati tvoje, tu ćeš se izgleda jako dugo načekati. Isto važi i za Božju volju. Ako ti čekaš Božju volju teško tebi.

 24. tinman19 says:

  Vanja, istočni blok nije bio ni u kom pogledu pozitivna tvorevina. Dobro je što je pao jer je bio odvratan i gnjusan. NATO je jednako odvratan i gnjusan, ali barem nikog ne ugnjetava, za razlku od istočnog bloka koji je upropastio istočnu Evropu. Isto će se desiti i Srbiji kada je pregaze rusi. Pogledaj Ukrajinu, pravoslavni rusi ubijaju pravoslavne ukrajince. Nakon ukrajinaca dolaze na red srbi. Rusi su već pokušali potamaniti srbe 1948. godine, tada su promašili ali sasvim sigurno neće odustati. Ako Rusija pregazi Srbiju to će biti definitivan kraj.

 25. Den says:

  tinman19 nemas ti blage veze , lupas ko Maxsim po diviziji ... samo da nesto pises Majkane , trebalo se roditi u Dalmaciji pa da razumijes Srbe tamo. a ne u krugu dvojke. Lako je vama prodati moju kucu, kao sta su je prodali ti sta su 45 dosli na vlast ... Da nije bilo MD u Kistanjama 41-45 , nebi imo ko doci 95 u Beograd i Srbiju .. E moj prijatelju , kada budes hodao u mojim cipalama bar jedan km. znaces kako je kraisnicima-Srbima van Beograda, van kruga dvojke.

 26. tinman19 says:

  Den, ja tvoju kuću neću prodati sasvim sigurno, ne znam zašto to spominješ. Krajišnici koji su došli u Srbiju se mogu jedino uključiti u život te Srbije i nešto učiniti za nju. Imao si dva izbora: ostati u Dalmaciji ili doći u Srbiju. Kada si došao u Srbiju jedino što možeš je prilagoditi se životu u Srbiji. Nemoj molim te reći da te Srbija prisilila da odeš iz Dalmacije i dođeš u Beograd. Ako ti se Srbija ne sviđa slobodno idi kuda hoćeš. Posla ima u Evropi na sve strane, a ako ti je Evropa mrska nemaš pravo govoriti ništa protiv srba iz Srbije. A ove priče o 41-45 i onima koji su došli 45. na vlast su odavno deplasirane i završene. Kao što si imao izbor ostati u Dalmaciji ili doći u Srbiju sada imaš izbor prilagoditi se toj Srbiji ili otići iz nje. Nitko te ne prisiljava da u Srbiji ostaneš.

 27. Jovo Knin says:

  Miladin Dado Pršo je Srbin porijeklom iz Islama Grčkog, igrao je za hrvatsku reprezentaciju i glumio da je Hrvat.Svi znamo da su Islam Grčki,Kašić i Smoković kod Zadra kao i Kričke kod Drniša bila najsnažnija uporišta Jugoslovenske Kraljevske Vojske U Otadžbini u vrijeme II svjetskog rata u Dalmaciji.Kad je Miladin Dado Pršo sa takvim super srpskim pedigreom izbjegavao javno govoriti da je Srbin dok je živio u Hrvatskoj kako da se onda drugi Srbi u Hrvatskoj ponašaju?

 28. Kiki says:

  @tinman19...ti si hrvat,zar ne??? -Toliko si se trudio da ispravno pises,kao i Srbi iz Srbije,ali onaj ko pazljivo procita svaki teks/komentar zapazice pisanje jednog hrvata.Glumis Srbina,al'Srbin nisi. "Batina, pišeš gluposti, kako misliš vraćati srpske zemlje kad vas je nekoliko četa hrvatske vojske izbacilo iz Knina u roku par sati? Ti ćeš tako vraćati srpske zemlje? Ili možda misliš da će ih vraćati Rusija? Takav kretenski komentar sam isto pročitao na ovom portalu, da će rusi i srbi na ruskim tenkovima ući u Zagreb, pa nakon toga Berlin. Prihvati se ti, Borna, nečega drugog, zavrni rukave i prihvati se posla da ovoj Srbiji napokon svane." -Evo u ovom komentaru si se isuvise odao!!!Hrvati su nepobedivi junaci,Rusi su teroristi i ubice,a Srbi glupi i nesposobni. ", hrvate baš briga za srbe, makli su se od njih i to su jedino nastojali postići. I postigli su, vrlo efikasno." -Veoma volis hrvate i hrvatsku,a uz to ih i previse branis i hvalis...to se vidi iz ovog komentara!!! "Nije Hrvatskoj bilo bitno što je izgubila stručnjake, u međuvremenu ih je nadoknadila, nije u Kninu ni bilo nešto puno stručnjaka. Sve ono što je valjalo je pravovremeno otišlo u Švedsku ili Australiju. Najviše je izgubila što tamo sada više nema nikoga, ogroman prazan prostor ne služi ničemu, tamo se hrvati ne želi preseliti jer je taj kraj proklet. Došlo ih je malo u Knin, ali sela su prazna. Hrvatska je obnovila jako puno srpskih kuća jer je morala po nalogu međunarodnog suda, ali u njima nema nikoga. Kuće su prazne jer ne pripadaju nikome. Hrvatskoj ne trebaju, a srbi tamo više nemaju što tražiti." -Vidi se da dobro poznajes stanje u hrvatskoj,koju toliko zdusno branis,kao majka dete!!! -Reci kao npr.tko,zavadom,obilato,mitovi,procvali,gnjusan,su Srbske reci,ali su ih preuzeli (ukrali) hrvati.Naravno da i mi Srbi koristimo ove reci,ali ih ne pisemo ovako.

 29. tinman19 says:

  Kiki, često dolazim u Beograd, par puta godišnje i pozivam te na piće i janjetinu, ja plaćam. Ti si JEDINI, ALI JEDINI, koji je normalno i kulturno napisao nekakav komentar, većinu pišu kojekakvi poludivlji ljudi koji ujutro mrze sebe a popodne sve ostale. Iz komentara koji si napisao se nadam da si sasvim različit od njih. Jesam, hrvat sam, ali volim srbe i dragi su mi. Radio sam dugo godina u Beogradu, tamo imam jako puno prijatelja i zbog njih dolazim u Beograd kad god mogu. Što se tiče komentara koje sam napisao, stojim iza svakog, o srbima apsolutno ne mislim da su grozni kao što mi spočitavaš, ali o rusima nemam visoko mišljenje. Ustaše prezirem i mrzim više nego što ih mrze srbi iz RSK, ali zbog svojih ličnih razloga, a ne zbog tih srba. Srbiji želim svako dobro, a o situaciji u Hrvatskoj znam dosta, naravno. Znam jednako toliko i o situaciji u Srbiji, tamo sam svaki čas. Ako hoćeš ostavi kontakt adresu u redakciji pa te pozivam na piće i janjetinu. Zaslužio si. Svaka ti čast. Jedini kulturan i pametan komentar si ti dao, pored par komentara Jove Knina.

 30. tinman19 says:

  Inače, Kiki, ako te zanima, ćirilicom jednako baratam kao i latinicom i razbijanje ćirilice u Vukovaru mi je odvratno. I ne samo meni nego i mnogima drugima van Vukovara, ali Vukovar je pacijent za sebe.

 31. tinman19 says:

  A ovom diktatoru u sredini na slici ispod naslova bih se popišao na grob, samo da mogu, da me ne snime kamere. Niste vi srbi jedini koji mrze Tuđmana, u Hrvatskoj bi pola ljudi zapišalo njegov grob zajedno samnom.

 32. Jovo Knin says:

  Tuđmanov odnos prema Muslimanima bio je naprosto strašan.Srbe nije nimalo volio iako mu se kćer udala za Srbina.Ali Muslimane je Tuđman patološki mrzio i smatrao ih prljavima,rużnima i zlima.Niżom rasom.A ja poznajem nekoliko bosanskih Muslimana koji su dobri prijatelji i ljudi za svaku pohvalu.

 33. Borna says:

  tinman19@ od pocetka sam te procitao. Cudnu si ti pricu razvezao ovde. Jedino neko ko ne pozna Srbe mogao je na takav nacin pisati. Doduse ima toliko ludih Beogradjana ciji se stavovi uopste ne razlikuju od tvojega. Ipak, ti nisi pozvan da spocitavas Brus Liu zbog njegovih izjava. Cisto zato sto Srbi imaju svako pravo da povrate ono sta im je zlocinacki oteto. Nisu oni trazili tvoje, nego SVOJE. Treba li reci da se u hrvatskoj ne obnavlja niti jedan grad ratom porusen, da su Srbi tamo gradjani trecega reda, totalno obespravljeni u svakom pogledu? Sta se to obnovilo u Vukovaru posebno? Osim novog groblja i par hrvatskih kuca- nista vise u 20 godina. Setnja Vukovarom je i dan danas horor iskustvo. Iza svakog ugla se smije i keseri smrt i razaranje.Svaka kuca prica neku svoju strahotnu pricu. I nemoj mi reci da smo za to samo mi Srbi krivi. Jednako i hrvati i nikako drugacije. Namjerno je rusen i sistematski unistavan nebi li im donio toliko zeljenu nezavisnost. I donio je. Nikakva industrija nije uopste obnovljena. A zasto? Samo zato da se Srbi ne vrate. Jebe se hrvata sta je i njima tamo jednako lose, al vazno je da je Srbinu jos losije. To ih hrani, to im snagu daje. Hrvatska mrznja je ko rak, najmalignije vrste. Vidio sam svojim ocima u Krajini unistena stara Srpska sela od kamena zidana koja takodjer nisu obnavljana. Cak, sta vise - sa svih tih kamenih kuca nestao je kamen. Tim istim ukradenim kamenom su zidane nadrigospodske vikendice ustaske gospode. U samo godinu dana od kada je prvi kamen ukraden - izbrisani su svi tragovi postojanja Istih. Nema ih, ne postoje vise. Nije ostao ni kamen na kamenu. I sta ti imas da pises kako ce neko od nas hrvatskih Srba ziveti i ponasati se u Srbiji? U svojoj smo zemlji. Nismo u tvojoj endehaziji. A to da cemo jednoga dana doci u Hrvatsku po svoje. Hocemo sigurno! Bilo ti pravo ili krivo. A sta se tice politike - tipican si izdanak hrvatskih medija-Hoverke i Merlica. Imas krajnje drzak i naduvan hrvatski nacionalisticki stav od kojeg mi se naravno - riga. Predugo sam ga gledao pa sad instiktivno reagiram i na njegov nagovestaj. Kad je opsta politika u pitanju bolujes od krajnje priprostih i prizemnih stereotipa koji nemaju veze sa zivotom. Uzivaj u Evropi. Sta trazi takav jadan po Beogradu, medju nama 'zaostalima'? Jedino sta se slazem sa tobom ( valjda si to ti napisao ) da je hrvatskoj najveca smetnja katolicka crkva, i onoga dana kada je se hrvati rese, resit ce se balasta zla. Samo ne zaboravi nece biti zaboravljeno ono sta ste nam ucinili - svaki dug treba da se naplati! .

 34. tinman19 says:

  Tu si u pravu, katolička crkva je upropastila hrvatski narod koliko ne može 1000 godina Jugoslavije. Prezirem svaku religiju, a katoličku prvenstveno. A što se tiče Beograda, tamo imam puno prijatelja PRAVIH srba, tolerantnih, dobrih ljudi, pametnih i obrazovanih. Kod njih dolazim često i oni me zovu da im se javim kad god prolazim kroz Beograd. A o pridošlicama srbima ovi u Beogradu imaju sto puta gore mišljenje od bilo kakvih ustaša. Ja tebi, Borna, nisam učinio ništa, mene ti ne zanimaš, rekao sam ti što mislim o tebi i tvom imenu. Borna je bio hrvatski izdajnik. Ti meni ne možeš davati nikakve kritike. Meni je stalo do dobrobiti Srbije i njenog prosperiteta i nikada nisam rekao ništa protiv Srbije, niti ću to napraviti. U Srbiju volim dolaziti, svaki puta obilazimo kafane i restorane i nikada, ali nikada, nijedan od tih PRAVIH SRBA nije prizivao zlo svojoj zemlji. A ti si, Borna, imao svoju šansu. Srbija je zbog prizivanja vraga dobila sankcije, pa je zaradila američke krstareće projektile, pa još jedne sankcije. To ti nije dosta? Slobodno prizivaj još jednu garnituru krstarećih raketa, amerikanci jedva čekaju. Ali će biti šteta, Srbiji trebaju strojevi i nove fabrike, a ne huškanje. Za srbe nikada nisam rekao da su zaostali, to si ti napisao. Srbi su ljudi puni duha, vedri i spremni da izađu u susret i zbog toga volim dolaziti kod njih u Beograd. Ti Borna sa svojim glupim, iritirajućim uvredama ne spadaš u tu kategoriju.

 35. Borna says:

  Da Srbiji trebaju strojevi i fabrike a vi napredni krvati ce te nam to dati? Hahahaa ma ne budi smesan. Srbi jesu narod puni duha, vedri i pametni ali mnogi i jebeno zaboravni pa im se zato u zadnjih sto godina u nekoliko navrata i desio genocid od strane tvojih krvata. Zato tinmane19 ja ni u snu nebi dozvolio sebi da te ja pocastim svojim prisustvom i da sa tobom za istim stolom pijem i najobicniju vodu. Znam dobro sta tebi kao krvatu u dubini duse lezi. A sta se tice beogradjana koje eto ti toliko 'volis' ( jebalo majku sta krvat iskreno voli ) - sta da ti kazem- budala u Beogradu nikada nije pofalilo. Zivo me interesuje jesi li im se izvinio za oluju, Jasenovac,Jadovno, genocide iz prvog svetskog rata itd itd? Jesu li te te budale uopse pitale za takvo nesto? Ah ne! Znam odgovor. O tim temama niste pricali, strogo ste ih zaobilazili da im nedaj boze otkrijes sta ti na srcu lezi. Zato svoje savetodavne namere 'draga tetkice' zadrzi za sebe. Ne trebaju nam.

 36. tinman19 says:

  To su dobri ljudi, časni i pošteni, široke ruke prema svima koji su i prema njima takvi. Beogradski srbi. Tvoja mržnja prema njima je iracionalna i ničim izazvana. Oni su meni ne samo najbolji prijatelji nego kao braća, kad sam bio u teškoj nevolji pružili su mi podršku i dali nadu. Ostat će mi braća do kraja života, ti me nećeš posvađati s njima, beogradskim srbima. Mrzi ih koliko hoćeš, piši što hoćeš, ali ja svaki puta jedva čekam da prođem kroz Beograd i s njima provedem dva dana. Beogradski srbi su najbolji ljudi koji postoje. Ti nisi njima ni sličan, nikad nećeš ni biti. Bože sačuvaj, kakvo si ti stvorenje, Borna!! Tebi su isto pružili ruku, objeručke su te prihvatili, a nisu morali. Pa gori si od svih ovih ustaša koje toliko spominješ. A što se tiče tvog komentara o vraćanju u Hrvatsku, vrati se kad hoćeš, baš me briga i za tebe i tvoj povratak. Zašto to meni spočitavaš? Ja s tvojim odlaskom i povratkom nemam baš ništa, osim što o tebi imam izuzetno loše mišljenje.

 37. tinman19 says:

  U jednom komentaru si spomenuo i mađare. Zašto, Borna zaboga, mrziš mađare? Nikada nisam čuo da netko mrzi mađare, ti si prvi. Za beogradske srbe mi je jasno zašto ih mrziš, ali zašto mrziš mađare?

 38. tinman19 says:

  Svaki puta me ugoste čak i ako imaju svojih stotinu obaveza, naljute se kada hoću platiti rundu pića, kada izvadim novčanik, kažu "Spremaj to, makar šta, ne dolazi u obzir!!", moja braća beogradski srbi. Borna, ti si čudovište. Takve ljude jedino može mrziti čudovište.

 39. xy says:

  @tinman19 Potpuno ste se udaljili od teme za polemiku.Cinjenica je da dolazis iz zemlje koja je po svemu,narocito metodama,prethodnica i uzor islamistima i islamskoj drzavi,koju cak i izbjeglice u sirokom luku zaobilaze,bojeci se valjda ,,hrvatskog katolicizma,,.Kazem hrvatskog,jer njega izjednacavam sa nacizmom za razliku od ostalih katolicizama. Pretpostavljam da je tvoja pretjerana ljubav prema beogradskim prijateljima i posjete njima uzrokovani hormonima(da ne kazem sexom).Da se razumijemo,ne osudjujem,samo konstatujem. @jovo knin Jovo,zemljace,ne razmeci se svojim poznavanjem povjesti i geografije,to je svima poznato.A o bosan.muslimanima imam dijametralno suprotan sud.m a ne M.

 40. tinman19 says:

  XY, ne, nisi u pravu, nema veze s ljubavi nego je to nostalgija, ja njih znam još od studentskih dana, studirali smo zajedno i radili isti posao u istoj firmi godinama, dok se Jugoslavija nije raspala. Nakon toga smo se razišli na sto strana, puno njih je otišlo iz Beograda, svi su mi kao braća. Sa srbima nemam nikakva loša iskustva i svi su mi srbi dragi, osim Borne. On, uostalom, nije srbin. Sigurno je bio nekakav bečki mafijaš pa je zbrisao u Srbiju kada su mu ušli u trag. A to što dolazim iz zemlje koju zaobilaze muslimani ne znači da trebam mrziti srbe. Ne mrzim ni Bornu, samo ga smatram otpadnikom i lažovom.

 41. tinman19 says:

  XY za hrvatski katolicizam si potpuno u pravu. Slažem se. Kada bi se Hrvatska otarasila katolicizma svi problemi bi nestali, prvo u Hrvatskoj, a onda valjda i okolo. Ako imaš ideju kako to izvesti, pomoći ću ti drage volje. Ali bez američkih krstarećih projektila po Srbiji, molim te.

 42. xy says:

  @tinman Dobro je da je sve tako pa barem ti bio jedini Hrvat.Jedino bi te molio da u komentarima ne ocjenjujes tko je kulturan,emancipovan...jer to asocira na hrvate kao nadnarod koji sebi daje za pravo na posljednu. Ali evo mog iskustva.Imam dosta rodbine medju Hrvatima,i svi,bas svi iz mjesanog braka,bio to otac ili majka srpkinja se izjasnjavaju kao hrvati(podrucje Splita i okoline).

 43. tinman19 says:

  XY ja nisam nikada, ali nikada, ništa rekao ili napisao protiv srba. Komentare o kulturi moram staviti jer me užasno živciraju kojekakvi tipovi koji nisu u stanju složiti rečenicu bez uvreda i tolerancije na drugačije mišljenje. A takvih komentara ima koliko hoćeš. Ja nisam napisao niti jednu uvredu, a trebao sam, naročito za ovog koji stalno meni predbacuje Hloverku i kamenje u zidovima, a naročito kada je počeo pisati protiv beogradskih srba. Ako je tebi bilo nešto uvredljivo, izvinjavam se. Moji komentari na kulturno ponašanje su se odnosili samo na navedeno društvo.

 44. mija says:

  @Borna Bravo, Borna. Naročito za ovo: "Imas krajnje drzak i naduvan hrvatski nacionalisticki stav od kojeg mi se naravno – riga. Predugo sam ga gledao pa sad instiktivno reagiram i na njegov nagovestaj." Hrvata po ovom stavu možeš poznati svuda u svetu. Samo kad malo obratiš pažnju na mučninu u želucu, ne možeš pogrešiti.

 45. Borna says:

  Mija@ drago mi je da i ti to kuzis. Znas i sam da oparen i na hladno puse. Pa kako da ga ne nanjusim? Svasta smo mi u njegovoj lijepoj prozivjeli. Ali hvala Bogu, jos smo zivi. Inace, ovaj tinman19 ili ti ga LIMENI19 ( moze i konzervisani ) nema bas pojma o cemu govori. Mjesa kruske i jabuke. Ali bi se rado ko tetkica svadjao i na jedan komentar svakome replicirao i po vise puta. Podsjeca me na sPlicu. Nikako da odgovori na pitanja koja mu se postavljaju vezano za njegove nicim izazvane replike , konstantno izbjegava odgovore sa tvrdnjom - 'ja volim'. A sta volis? Volis beogradske Srbe, a mrzis hrvatske Srbe. Ma kurac on moj voli. I onda mi jos stanca preserans o kulturi i pristojnosti, onako tipicno krvatski- mi kulturna nacija, mi se lijepo izrazavamo, nasa kultura je starija od perzijske, nismo mi ko Srbi. Mi smo kao Nikola Tesla, mi smo Ivo Andric, mi smo Rudjer Boskovic, Marin Drzic ......i onda lijepo kako to samo krvat moze pokolju 750 hiljada Srba, pa opet par hiljada, pa ih pola miljuna otjeraju sa svoje zemlje..... Pa kad mu se kaze da cemo doci po svoje kad li, tad li. Nije mu pravo. I on dalje inzistira na tome da voli Srbe. Pa jebote sta je sa tim narodom? Jesu li uopste oni normalni?

 46. mija says:

  U pravu si potpuno. Ne, oni nisu normalni. Oni su psihopate. Potraži malo detaljniji opis psihopatoloških ličnosti i videćeš da je to opis tipičnog ustaše, u šta su se pretvorili gotovo svi Hrvati. Oni su objekat na kom je izvršen vatikanski projekat koji je savršeno uspeo. Još od 2. s. rata i silnih pohvala tadašnjeg pape Pia 12. Vatikan je jako zadovoljan Hrvatima, njihovom "pobožnošću", njihovim "krišćanskim vrlinama" itd. I Evropa im gleda kroz prste, šlepa ih za nagradu što su napakostili Srbima. Pa kako oni da shvate šta su uradili i šta rade? Treba zaboraviti na njih. Oni više ne postoje kao narod i kao ljudi. To je mleveno ljudsko meso bez mozga i duha.

 47. Pingback: “OLUJA” JE ŽIVI DOKAZ DA, ako Hitler i nije pobedio, njegovi sledbenici u Hrvatskoj svakako jesu | Jadovno 1941.

 48. marko says:

  JOVO IZ KNINA SRBE JE UNISTILA MILOSEVICECA STANKA JUL I TA KOMUNISTICKA GOVNA. DA JE BILO JEDINSTVA I DA JE SRBIJA OD MOGUCIH 900 000 VOJNIKA UPUTILA 600 000 TO PITANJE NA BALKANU BIH SE ZAUVEK RESILO I USTASKA DRZAV BI BILA ZAUVEK UNISTENA SIGURNA SAM DA BIH UKLJUCIVANJME ONDA SRBA 600 000 NITKO IZ USRANE EVROPE NE BIH PRSTOM MAKNUO OVAKO IZDAJA OSTAJE SRPSKI PROBLEM. DOKLE GOD SRBI OVIH 900 000 NE UPOTREBE KAO SILUI NA BALKANU ONI NECE PRESTATI OKO SRBA U BOSNI CRNOJ GORI I KOSOVU UZROKOVATI PRITISKE.

 49. PERO says:

  Ala srbćići što se naseravate o pozharijama !

 50. PERO says:

  Ma naredimo još jedno oluju sve do Turske da begate marvo serebijamska ...neću piti vina nego ću klati srbina iz Knina

 51. Hans says:

  ZA DOOOOOMMM - SPREMNIIIIII!!! ♥ https://www.youtube.com/watch?v=VVUfa3ZTEVA

 52. PionirBio says:

  Ljudi nema Baje u komentarima. Sve ovo bez njega je ko supa bez vegete. Ajde ne svadjajte se vise ljudi stigle nove vesti...

 53. ilija says:

  hitler je pobedijo i v. srbiju i stvorijo crvenu bandu i jugoslovene zato tudms=an pobedijo jugoslaviju

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *