ОЛУЈА НЕ СТАЈЕ: Трамп подноси нове тужбе

ОЛУЈА НЕ СТАЈЕ: Трамп подноси нове тужбе

29 новембра 2020

АДВОКАТИ изборног штаба америчког председника Доналда Трампа поднеће тужбу на суду у Висконсину, јер је тамо пронађен велики број гласача који су „илегално гласали“.

Ово је Трамп написао на свом Твитеру-налогу.

„Пребројавање гласова у Висконсину није у функцији проналажења грешака у бројању гласова, већ у проналажењу људи који су гласали нелегално. Тужба ће бити поднета након завршетка поновног бројања гласова у понедељак или уторак. Пронашли смо пуно илегалних гласова“, написао је.Трамп се пожалио на „преваре и безакоње“ и рекао да ће судским путем оспорити резултате председничких избора и у Пенсилванији.

Објаснио је да је број гласова и гласачких листића које оспорава у Пенсилванији далеко већи од 81.000, колико је изборна комисија те државе објавила да је Бајден добио више од њега.

Трампов изборни штаб је тражио поновно бројање гласова у два изборна округа Висконсина – у Милвокију и Дејну. У њима је Бајден добио енормно велики број гласова.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Риста says:

    Хехе...насукали нашег омиљениг Американца(које смо ми Срби полтрончне...) па се батрга ко риба на сувом. Само да не наиђе нека мачка и да нам га не упокоји на наше очи. Ипак, ја се сваки дан питам шта ћемо лајати ако којим случајем амерички судови преокрену ову превару у Трампову корист? Мада је то скоро невероватно, може да се догоди. Ко ће на овом свету у том случају преживети нови напад америчке демократије, не знам.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u