ОЛУЈА НЕ СТАЈЕ: Трамп подноси нове тужбе

OLUJA NE STAJE: Tramp podnosi nove tužbe

29 novembra 2020

ADVOKATI izbornog štaba američkog predsednika Donalda Trampa podneće tužbu na sudu u Viskonsinu, jer je tamo pronađen veliki broj glasača koji su „ilegalno glasali“.

Ovo je Tramp napisao na svom Tviteru-nalogu.

„Prebrojavanje glasova u Viskonsinu nije u funkciji pronalaženja grešaka u brojanju glasova, već u pronalaženju ljudi koji su glasali nelegalno. Tužba će biti podneta nakon završetka ponovnog brojanja glasova u ponedeljak ili utorak. Pronašli smo puno ilegalnih glasova“, napisao je.Tramp se požalio na „prevare i bezakonje“ i rekao da će sudskim putem osporiti rezultate predsedničkih izbora i u Pensilvaniji.

Objasnio je da je broj glasova i glasačkih listića koje osporava u Pensilvaniji daleko veći od 81.000, koliko je izborna komisija te države objavila da je Bajden dobio više od njega.

Trampov izborni štab je tražio ponovno brojanje glasova u dva izborna okruga Viskonsina – u Milvokiju i Dejnu. U njima je Bajden dobio enormno veliki broj glasova.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Rista says:

    Hehe...nasukali našeg omiljenig Amerikanca(koje smo mi Srbi poltrončne...) pa se batrga ko riba na suvom. Samo da ne naiđe neka mačka i da nam ga ne upokoji na naše oči. Ipak, ja se svaki dan pitam šta ćemo lajati ako kojim slučajem američki sudovi preokrenu ovu prevaru u Trampovu korist? Mada je to skoro neverovatno, može da se dogodi. Ko će na ovom svetu u tom slučaju preživeti novi napad američke demokratije, ne znam.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *