ОЛУЈА, ОЛУЈА СЕ СПРЕМА: Хрватски медиj безобразно најавио дуел против Србије!

OLUJA, OLUJA SE SPREMA: Hrvatski medij bezobrazno najavio duel protiv Srbije!

12 januara 2018

Rukometaši Hrvatske i Srbije večeras od 20.30 časova u Splitu igraju utakmicu 1. kola na Evropskom prvenstvu.

I dok sportisti sa obe strane pokušavaju da ostanu fokusirani na teren, strasti pred utakmicu podgrejavaju lokalni mediji.

Tako je novinar „Slobodne Dalmacije“ Zdravko Reić u autorskom tekstu na vrlo provokativan način najavio večerašnji duel.

„Oluja, oluja se sprema, oluja navijanja sa tribina Spaladium Arene da ponese naše rukometaše do pobeda na prvenstvu Evrope, do – svi sanjamo – zlatne medalje, jedine koja nedostaje u kolekciji odličja „kauboja“, napisao je Reić.

Jasna je aluzija na vrelu atmosferu koju popularna „Torcida“ pravi u Splitu, ali je još jasnije da reč „oluja“ ima sasvim drugačiju konotaciju o odnosu dva naroda.

Asocijacija na etničko čiščenje koje je izvršeno nad Srbima u Hrvatskoj 1995. godine, kada je proterano više od 250.000 Srba, a ubijeno ili nestalo 2.313 Srba, od toga 1.205 civila, a među njima 522 žene i 12 dece, sasvim sigurno nije adekvatna najava za duel rukometaša dve zemlje.

Za razliku od Zdravka Reića, daleko lepšu sliku šalju sami rukometaši. Tako su hrvatski rukometaš Zlatko Horvat i srpski rukometaš Dobrivoje Marković poslali poruku mira i prijateljstva.

Rukometaši Srbije imali su trening u Spaldium Areni u Splitu pre kolega iz hrvatskog tabora. Prilikom susreta rukometaši obe reprezentacije su se srdačno pozdravljali i grlili, jer su većina njih dugogodišnji prijatelji iz klubova.

Zlatko Horvat i Dobrivoje Marković zajedno igraju u Zagrebu i jako su bliski prijatelji. Kada su se sreli, Horvat je otvorio ranac, izvadio patike i poklonio ih Markoviću.

„Dobro ste videli, dobio sam patike od kapitena. Poklonio mi je i to baš pred utakmicu protiv Hrvatske, ali to vam je to naše tradicionalno ljuto rivalstvo“, našalio se Marković dodavši:

„Kako da budem loš sa čovekom s kojim igram dve godine? Spavam s njim, jedem, budim se,… Više njih viđam nego mamu i tatu. Može biti čarki na terenu, ali to je u sportu normalno. Kad se utakmica završi svi smo opet prijatelji“, prokomentarisao je Marković.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *