ОН ЈЕ БИО СТРАХ И ТРЕПЕТ ЗА ИСИС: Ово је прича о СНАЈПЕРИСТИ МУСИ! (ВИДЕО)

ON JE BIO STRAH I TREPET ZA ISIS: Ovo je priča o SNAJPERISTI MUSI! (VIDEO)

3 oktobra 2015

profimedia-0216790619-620x350Heval Hardem, poznatiji kao “Snajperista Musa”, uspeo je da se uvuče u glave ISIS-ovih boraca za vreme višemesečne opsade Kobanija.

Kurdski borac imao je 26 godina, rođen je u Iranu i pridružio se kurdskim snagama pre tri godine. U Kobaniju je bio od prvog do zadnjeg dana opsade, a kada nije ubijao borce ISIS-a, obučavao je Kurde. Ubijen je početkom 2015.

Musa je u razgovoru za kurdske medije ispričao da koristi rusku pušku Dragunov, koja mu omogućava preciznost na oko 400 metara.

Pohvalio se da je jednog ISIS-ovca čak uspeo da pogodi u glavu dok je bežao, dok su mu druge, mirne mete bile znatno lakše da se pogode.

U Kobaniju je proveo četiri meseca, seleći se iz ruševine u ruševinu i “skidajući” borce ISIS-a.

– Kada su padali sneg ili kiša, uspeo sam ih da ih ubijem još više. Ubio sam sve svoje mete, ne razbacujem se mecima – izjavio je za kurdske medije.

Jedan Italijan među kurdskom vojskom, poznat samo kao Marčelo, napisao je o Musi sledeće:

– U gradu u kom smo bili potpuno nadvladani, a neprijatelj je okupirao većinu zgrada, snajperista je bio kralj. Čečenski snajperisti ograničavali su naše kretanje i mnogi su moji suborci pali. To su bili plaćenici koji su došli kako bi nas istrebili. Nismo mogli ni da podignu glave u strahu da nam ih ne otkine snajperista. Tada je došao Hardem i rođen je Snajperista Musa koji će uterati strah u srca neprijatelja. Ako su snajperisti bili kraljevi Kobanija, Hardem je bio car. Svaki put kada je nikao problem, Heval Hardem je znao da ga reši. Borio se danju i noću, ni jedan čečenski snajperista nije mogao da ga pobedi i širio je strah ulicama Kabanija. Mnogi moji suborci živi su zahvaljujući njemu. Ako je ikada rođen pravi junak, to je bio Harhdem, junak Kobanija.

(Net.hr)

KOMENTARI2 komentara

  1. Svetislav says:

    Nadamo se da je obucio dosta za borbu protiv turske vojske.

  2. Paštrović says:

    Junak je junak, bez obzira na rasu, vjeru i porijeklo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *