ОН ЈЕ РЕKАО ОНО О ЧЕМУ СВИ ЋУТЕ! ЛАЗАНСKИ ОТKРИВА ЗАШТО ШИПТАРСKЕ ЦАРИНЕ ТРАЈУ: САД преко такси траже да уведемо санкције Русима!

ON JE REKAO ONO O ČEMU SVI ĆUTE! LAZANSKI OTKRIVA ZAŠTO ŠIPTARSKE CARINE TRAJU: SAD preko taksi traže da uvedemo sankcije Rusima!

5 septembra 2019

Miroslav Lazanski, vojno-politički komentator i budući ambasador u Rusiji, tvrdi da Priština ne ukida takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije zato što Amerika koristi te takse kako bi naterala Beograd da politički zarati sa Rusijom.

Lazanski kaže da je Vašington dosad, da je zaista hteo, mogao mnogo jače da pritisne lažnu državu Kosovo da povuče ovu odluku, ali da to neće jer takse koristi kao sredstvo ucene.– Iako iz SAD stižu poruke da takse koje je Priština uvela na robu iz centralne Srbije treba ukinuti i da je neophodan nastavak dijaloga, to se još nije desilo. To je sve gluma. Jer, da zaista hoće, Vašington je mogao da pritisne Prištinu da odmah ukine takse. Ovako, takse se samo koriste kako bi se vršio posredan pritisak na Srbiju. Njihova strategija glasi ovako: Aha, vi ste dobri sa Rusima. Dobro, hajte sad prekinite odnos sa Moskvom, pa ćemo nagovoriti ove u Prištini da skinu takse – objašnjava Lazanski.

Komentarišući stavove Metjua Palmera, specijalnog izaslanika Stejt departmenta za Zapadni Balkan, Lazanski ocenjuje da kosovski problem nije rešiv ucenama.

– Palmer je kao rešenje naveo uzajamno priznanje Beograda i Prištine. Koliko znam, Srbija neće priznati Kosovo. A da li će to ikada uraditi, ne znam, jer u politici nikada ne recite nikada… Nego, da vidimo šta dobijamo. Principi su principi, ali da vidimo konkretno šta i kako. Mi u ovom času čupamo šta se iščupati može. Situacija nije jednostavna i laka, kosovski problem postoji još od kralja Aleksandra i niko nije uspeo da ga reši – ističe Lazanski.

(Informer)

KOMENTARI6 komentara

 1. Pravda says:

  La(za)njski, kosovski problem nastaje od kad su turci stupili na tlo Srbije I poceli koristiti scipetare da vrse zvjerstva nad srbskim narodom. Citaj malo vise.

 2. Milan says:

  Nešto kao: da mi sami odsečemo i onu tanku granu koja nam pomaže da baš ne tresnemo sa drveta. A kad je odsečemo, onda je naš pad na zemlju neminovnost. Ko će nam iz celog sveta dati još neko povlačenje priznanje Kosova, ako pre tih nedostajućih priznanja mi ipak uvedemo sankcije Rusiji? Veći deo sveta bio bi šokiran da mi sad uvedemo sankcije Rusiji. Jedino na taj način ima smisla. Ili su ovo opet i iznova nekulturni hvalospevi samom sebi, jer eto MI zvanično nismo uveli sankcije Rusiji.

 3. milorad2 says:

  sa njima nema dogovora ajde da završimo tu priču i da bar kao ljudi udjemo u rat koji nam spremaju.Neće ga dobiti naprotivm ali po mom mišljenju pre nego što to počne, važno je moralno, da celu tu ekipu napušimo kako treba.Ako vam neko radi o glavi a oni to rade nema razloga da glumimo finoću uopšte , naprotiv, treba ih udariti iz sve snage po labrnji.

  • Velika Metla says:

   milorad2,ju,jesi lud da nam deca ginu? Kažu da se u ratu može i poginuti.

   • opet ja says:

    Ko bi ginuo? Rasturili bismo ih za 10 dana, a kauboji ne bi smeli da intervenišu jer bi im Rusi to onemogućili. Kauboji na Kosovo nemaju ni jedan jedini tenk, samo oklopne Hamere i slične igračke. U Litvaniju su prošle godine poslali 4 Abramsa, jer ih jednostavno nemaju dovoljno. Jedino mogu da prete napadom krstarećim raketama. Zar ovde neko stvarno misli da bi NATO vojnici ginuli zbog tamo nekih Šiptara??!!

 4. Beli Orao says:

  E vidite sad šta je i kako je a ono pseto Skot-sko traži razumjevanje i da ga Srbi ne pljuju ! Dajte mu nogu u debelu guzicu i pripremajte Armiju za čišćenje KiM-a od amer i šiptara!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *