Она нас не воли…

Ona nas ne voli…

11 jula 2015

antonije-kovacevic-1355339770-240709Piše: Antonije Kovačević

Koliko još packi, šamara i šuteva u cjevanicu treba da fasujemo da bismo spoznali surovu, ali okrepljujuću istinu. Ona kojoj tako ultimativno, raširenih ruku, trčimo u zagrljaj… nas ne voli. Bolno, ali istinito.

Džaba otkopčavamo posljednje dugme košulje, šaljemo ruže s posvetom, čekamo je ispred bioskopa, pa se kao slučajno tu zateknemo baš kad Ona izlazi s dečkom, smijemo se k’o ludi na brašno na njene stupidne fore… Ne pomaže voda, majko, s korita Ivanova. Ime joj je Evropska, prezime Unija.

I nikada nas neće voljeti, bar dok ne prestanemo da se ponašamo kao ucviljeni neženja koji očajnički juri za njenom suknjom.

Navrat-nanos usvojena hrvatska rezolucija o Srebrenici u Evropskom parlamentu trebalo je da netom namiri povrijeđene sujete Britanaca i njihovih bosova iz Vašingtona poslije ruskog veta u Njujorku, ali je usput pokazala i da su države članice EU samo sitna moneta za potkusurivanje velikih sila. Puno više nego što je to, recimo, slučaj sa UN, gdje se uvijek nađu neka „mala“ Nigerija ili Venecuela, ili velika Kina, koje nemaju problem s tim da se Amerima unesu u facu.

Idemo dalje… Presuda Sportskog suda u Lozani, kao drugo poluvrijeme „slatke osvete“ Zapada, svjedoči o tome da Ona vrlo dobro zna gdje nas najviše boli. Da je do zla boga upućena u činjenicu da rijetke osmijehe na licu ovog otužnog naroda ponekad izmame još jedino sportisti. Istina, ne fudbaleri, ali nas njihovi porazi najviše bole. Pogotovo oni u susretima s „tradicionalnim prijateljima“ poput Albanaca, Hrvata…

Sve to Ona zna, i zato hoće da nas ubije u pojam, da nam zakine i taj mali kez na usnama, da od nas napravi uboge mladoženje koji će do sudnjega dana rješavati predbračne testove (čitaj: poglavlja) sve dok jednog dana ne kaže da je našla drugog. I da smo džaba krečili.

Ako evropski sud procjeni da je Srbija kriva zato što se nad stadionom zavijorila zastava „velike Albanije“, ako par ekselans politička provokacija, koja ugrožava i pljucka na teritorijalni integritet četiri suverene države UN, prođe tako što se nama slupa o kičmu, tako što se s nama tjera sprdnja, ima li boljeg dokaza da nam u toj i takvoj Evropi ne žele dobro. I da nam tamo nije mjesto.

Lijepo je što nas hvali Angela Merkel, što je raduju srpske reforme i produhovljuju naše umotvorine, ali istog dana dok je ona srdačno otpozdravljala na Surčinu, njeni poslanici u Briselu su glasali za hrvatsku ujdurmu od rezolucije. Toliko o velikoj ljubavi i iskrenim osmijesima koji dušu griju.

(PressRS)

KOMENTARI2 komentara

  1. mija says:

    "otužan" = "bljutav" (neprijatanog ukusa ili, još češće, mirisa)

  2. Sibor says:

    Sta ste ocekivali od oni koji su nam sjevernu bracu, Vende, Lužičke Srbe sveli na minornu manjinu, koji vlastiti jezik uce na kruzocima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *