ОНИ ДОНОСЕ ПРИЗНАЊЕ КОСОВА, ЕУ, НАТО И ГЕЈ БРАКОВЕ: Савез Тадић – Чанак – Јовановић!

ONI DONOSE PRIZNANJE KOSOVA, EU, NATO I GEJ BRAKOVE: Savez Tadić – Čanak – Jovanović!

8 novembra 2015

23ff3Ulazak Srbije u NATO, čvrsta opredeljenost za članstvo u EU, nova politika prema Kosovu i BiH i sređivanje stanja u srpskom društu i ekonomiji – pet je ključnih ciljeva političkog saveza SDS i LDP, koji su juče, na tribini u beogradskom Domu omladine, ozvaničili lideri ovih stranaka Boris Tadić i Čedomir Jovanović.

Novi opozicioni blok podržava i Nenad Čanak, predsednik LSV, a „novi-stari“ politički saborci pozvali su i ostale stranke i nevladin sektor da im se pridruže, poručujući da „nisu i neće biti Vučićeva opozicija“, niti će nakon sledećih izbora ući u vladu sa SNS. Tadić i Jovanović poručili su da im je cilj pobeda na izborima i modernizacija Srbije.

– Želimo da podignemo energiju građana pred izbore i motivišemo ogroman broj neodlučnih glasača. Važno je da konačno utvrdimo gde su granice ove zemlje, ko su joj susedi i gde ona ide. Srbija je, po ekonomskim pokazateljima, na poslednjem mestu u regionu, sa najmanjom stopom rasta, a zbog toga što su građani obmanuti, oni misle da Srbija napreduje – poručio je Tadić.

Jovanović je rekao da je njihov poziv DS da im se pridruži i dalje otvoren i da je krajnje vreme da se opozicija udruži i ponudi konkretna rešenja za ključne probleme koji muče Srbiju i njene građane. On je naglasio da političke razlike i nesuglasice između Tadića i njega iz prošlosti nisu prepreka za buduću saradnju:

– Nismo se okupili zbog cenzusa ili zato što je ovo neka urota protiv Vučića, već zbog toga što je krajnje vreme da ukažemo da je neodrživa politika koja balansira između poniženja u Briselu i očekivanja u Moskvi da ćemo dobiti super topove. Srbija danas ne treba da bira za Vučića i protiv njega, kakvu atmosferu pravi i sam premijer, već bira put kojim će zemlja ići.

Tadić, Jovanović i Čanak najavili su i niz akcija po gradovima Srbije, gde će držati skupove, tribine, razgovarati sa građanima.

Pre tribine u Domu omladine, Tadić je razgovaro sa građanima na Trgu republike, odakle je uputio poziv mladim ljudima da se uključe u politiku. On je poručio da u Srbiji vlada apatija, za šta je, kako kaže, odgovorna vlast, koja ima katastrofalne ekonomske rezultate.

(Večernje novosti)

KOMENTARI2 komentara

  1. Aleksandar says:

    Na ovoj slici izgledaju kao tri invalida, ili možda sablasti. Pokušavaju da budu politički rekonvalescenti, ali mislim da ni to nije moguće zato što situacija nije ista kao pre dve-tri godine. U prvi mah se činio da su ta tri lika skraćenica onog najgoreg što Srbija u ovom trenutku ima, ali se bojim da ima i gore.

  2. Vladimir says:

    Tri satrapa tesko ih je gledati a slusati ih moze samo Ko ima jak zeludac da se odmah neispovraca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *