ОНИ ВЛАДАЈУ СВЕТОМ: Ово је 10 најмоћнијих тајних служби на свету! (ВИДЕО)

ОНИ ВЛАДАЈУ СВЕТОМ: Ово је 10 најмоћнијих тајних служби на свету! (ВИДЕО)

19 децембра 2015

mossad-cia 345Обавештајне службе свуда у свету су једна од најјачих карика у обезбеђивању националне безбедности. Ми вам представљамо 10 најмоћнијих.

1. ИСИ

Директорат ИСИ је главна обавештајна служба у Пакистану основана 1948. године. Њена дужност је да прикупља круцијалне информације у вези са националном безбедношћу за потребе Владе Пакистана. „Американ Крајм Њуз“ су прогласили пакистанску обавештајну службу за најбољу и најјачу службу те врсте у свету. Седиште ИСИ је у Исламабаду.

2. ЦИА

Од свих служби које се баве безбедношћу у САД, попут ФБИ, ДИА, НСА, најистакнутија и најпознатија је ЦИА. ЦИА је основана 1947. као једна од најбољих и најнезависнијих агенција на свету. Примарна фунцкија је анализа података о страним држављанима, анализу података које захтева највише руководство САД, као и посебне операције за председника САД. Агенција се налази неколико километара од Вашингтона.

3. МИ6

Британски МИ6 је основан нешто пре Првог светског рата како би се бавили активистима Немачке владе. Главни штаб им се зове „СИС Буилдинг“ и налази се у Лондону.

МИ6 је био блиско умешан у разне догађаје у 20. и 21. веку али то није обзнањено пре 1994. Агенти МИ6 су задужени да помно воде рачуна о унутрашњим и спољашњим тероситичким активностима, као и о организацијама и државама које би могле да угрозе националну безбедност британског краљевства.

4. ФСБ

Руски ФСБ је најкраће речено наследник некадашњег КГБ који је деловао за време СССР. Основан 1995, ФСБ је посвећена посебно контратероризму и раду на заштити интереса Руске Федерације. Према неким подацима ФСБ има 250.000 агената који раде тајно у земљи или као страни шпијуни у многим земљама света.

Окренути су борби против терориста, трговаца дрогом…

5. БНД

Немачки БНД формиран је током Другог светског рата како би шпијунирао стратегију и планове непријатеља, а налазе се близу Минхена.

Буџет немачке федералне службе мери се у милијардама. Користе најмодернију опрему како би шпијунирали непријатеље у корист владе, и сматрају се једном од најбоље организованих обавештајних служби на свету.

6. РАW

РАW представља обавештајну службу у Индији која је основана 1968. Ова обавештајна служба одговара само премијеру Индије док нема никакву одговорност према парламенту у тој земљи.

Њена највећа одговорност и задужење је да се бави прикупљањем података о могућим терористичким нападима. Главна „мета“ РАW је суседни Пакистан.


7. ДГСЕ

Ова француска обавештајна служба посебно је задужена за најосетљивија питања која се тичу државне безбедности.
Она није позната као остале обавештајне агенције али је, како тврде њени званичници, успела да спречи 15 терористичких напада у Француској. Под собом има око 5.000 агената.

8. АСИС

Ова асутралијска обавештајна служба основана је 1951. од стране извршне власти Комонвелта.
И поред многих контроверзи она је једна од најбољих обавештајних агенција на свету.

9. МСС

Кинеска обавештајна служба чији се гклавни штаб налази у Пекингу. Примарни циљ је контраобавештајна делатност и заштита државних и политичких интереса.

МСС ради паралелно са бироом за јавну безбедност. Агенција је основана од стране Комунистичке партије.

10. МОСАД

Добро позната израелска обавештајна служба која се пре свега бавим прикупљањем контра терористичким подацима као и многим тајним операцијама. Директор агенције извештај подноси премијеру земље.

Њихови агенти су укључени у прикупљање значајних података у корист Израела. Њихова најбоља јединица је Мостада која је задужена за многа убиства и тајне операције широм света.

KOMENTARI3 коментара

  1. miroslav says:

    Koliko neznanja!Najaca sluzba je Mosad.Broji svega 1200 stalno zaposlenih.Uz rame su in Engleska sluzba,i tu negde Nemacki Bnd,i ruska Fsb.Cia se i ne racuna jer je Mosad kontrolise.

  2. miroslav says:

    Tko?Mosad,Bnd,Englezi,Fsb.I vasa i nasa sluzba su im samo neke ispostave.Oni nam sastavljaju i rastavljaju vlade.Ako tko misli da mi kao nesto biramo po svojim zeljama ,vara se.Eto ,.M'' to ti je to.Ako odluce da ne treba da postojimo,to ce se i desiti.Ako odluce da to bude krvavim putem(vec se desilo)bice tako,ako hoce da nas rasele i to mogu.Mogu sve.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u