ОНО ШТО НИКО НИЈЕ ПРИМЕТИО: Заједничка изјава РУСИЈЕ и КИНЕ шокирала АМЕРИКУ!

ОНО ШТО НИКО НИЈЕ ПРИМЕТИО: Заједничка изјава РУСИЈЕ и КИНЕ шокирала АМЕРИКУ!

22 марта 2023

Изјава Русије и Kине, дата после разговора руског председника Владимира Путина и кинеског лидера Си Ђинпинга, садржи веома необичан моменат. Такве закључке изнео је политиколог Сергеј Марков.

У Москви су вођени разговори лидера Русије и Kине који су изазвали велики ођек у свету. Након састанка представљена је заједничка изјава. Према речима Сергеја Маркова, у проглашеном ставу Русије и Kине није било ничег необичног, изузев једне тачке. Путин и Си су јавно подржали Северну Kореју у њиховој борби против Сједињених Држава.„Шта је необично у изјави Kине и Русије? Скоро све је како се очекивало. Али неочекивано, Русија и Kина су подржале Северну Kореју против Сједињених Држава“, каже Сергеј Марков.

Политички аналитичар је приметио да нико није очекивао да ће Путин и Си у својим разговорима покренути питање Северне Kореје. Веровало се да је ова тема одавно избледела, али се показало да је то била заблуда. Лидери Русије и Kине су у заједничком саопштењу позвали САД да „одговоре на легитимне и рационалне забринутости севернокорејске стране и створе услове за наставак дијалога“.

„Али то је изгледало као стара и периферна тема? Испоставило се да није. Испоставило се да је тема Северне Kореје била на столу. Зашто?“ – пита се стручњак.

Сергеј Марков верује да ће одговор на ово питање бити добијено у врло блиској будућности. Посебно се не може искључити да ће Пјонгјанг помоћи у решавању украјинске кризе.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u