ОНО ШТО СУ МАТИС И ТИЛЕРСОН РЕКЛИ изазива језу код сваког нормалног човека (ВИДЕО)

ОНО ШТО СУ МАТИС И ТИЛЕРСОН РЕКЛИ изазива језу код сваког нормалног човека (ВИДЕО)

2 новембра 2017

Амерички министар одбране Џејмс Матис поручује да Доналд Трамп може да изда налог за превентивни нуклеарни напад и без одобрења Конгреса. Он је то устврдио говорећи пред Одбором за иностране послове америчког Конгреса.

Ако видимо да се било која земља припрема за напад на нас, то је неизбежно, могу да замислим такву ситуацију, рекао је Матис и додао како ће ова одлука „бити подвргнута провери“.

Расправа у Конгресу је била посвећена употреби оружаних снага, посебно против терориста на Блиском истоку. Тему Северне Кореје је на почетку расправе отворио сенатор Бен Кардин:

– Јесам ли добро разумео да немате дозволу за употребу војне силе против Северне Кореје? – упитао је Кардин, објашњавајући да је имао на на уму право које Пентагону може да додели само Конгрес.

Амерички државни секретар Рекс Тилерсон је одговорио: „По мом мишљењу, да“, чиме је потврдио да председник Доналд Трамп сада нема такво допуштење.

Међутим, Тилерсон је подсетио сенаторе да америчкој администрацији нине потребно ново или било какво друго одобрење Конгреса да користи војну силу у иностранству.

Према његовим тврдњама, Конгрес је још 2001. овластио америчког председника да користи све потребне снаге и средства „против државе, група или појединаца који планирају, починили су, или помагали, у терористичким нападима 11. дептембра 2001. и против свих који су дали уточиште таквим групама“.

– С тим одобрењем спроводе се и акције у Ираку и Сирији. У Сирији напори коалиције на челу са САД имају за циљ да победе Исламску државу. САД не желе да воде војне операције против снага владе Сирије – рекао је државни секретар САД, који је пре само пар дана изнео потпуно супротну тврдњу, да ће САД „уклонити породицу Асад“.

Он је, међутим, поручио и да САД неће оклевати да користе неопходну силу како би заштитиле америчку коалицију или партнере укључене у војну кампању против Исламске државе.

(logicno.com)

KOMENTARI7 коментара

 1. Batina says:

  Ameriku razoruzati potpuno I staviti ih pod nadzor, I nikad vise im ne dozvoliti da postignu vojnu moc kao I Njemacku takodjer. Vatikan poravnati I posuti krecom, uraditi deratizaciju. E onda bi ostali narodi svijeta zivjeli u miru. Izgleda da stvari idu u tom pravcu.

  • Velika Metla says:

   Заборавио си једног ИЗУЗЕТНО важног "клијента"! "Острво"потопити,и ето најмање 95% мање зла у свету!

  • hary neron says:

   .....pa da onda mogu pravoslavci sa svojom islamskom i kineskom bračom da pljačkaju celi svet. Sanja svinja o kukuruzu ali kukuruza nema.

 2. Beli Orao says:

  Увијек једно причају а друго раде или другог пнђаају а они то исто томе чине!!!

 3. slobo says:

  ma to je samo pod uslovom da ne padaju po njima sto je nemoguce

 4. Tiranosaur Rex says:

  Ovog puta ne pominju porodicu Asad jer je posle prvog puta Rusija dala odgovor na to. Sada kao ne bi oni... A gledaju kao besan pas i slepi pas da ugrizi za debelo meso. Vešti su samo u obmani, laži i zlu. To su odlike nečastivog, a vi svete čuvajte se, najbolje da uzmete štiti Božiji u imenu Njegovog poslanika i Sina a našeg Spasitelja Isusa Hrista.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u