Opao nivo vode u Obrenovcu, počela evakuacija kamionima

Opao nivo vode u Obrenovcu, počela evakuacija kamionima

18 maja 2014

Obrenovac 1705 2014 Lab 1_620x0Nivo vode u Obrenovcu opao je toliko da se evakuacija stanovništva može obavljati kamionima umesto čamcima, izjavio je danas načelnik operativnog gradskog centra za vanredne situacije Aleksandar Marsenić.

Marsenić je rekao za RTS da je takođe dobra vest da stižu cisterne s pijaćom vodom za stanovništvo Obrenovca.

Sve ekipe su na terenu i evakuacija se nastavlja, a prema nekim informacijama, voda se povukla za 50 do 60 centimetara, rekao je on.

SAVA U BLAGOM PORASTU IZ UMKE I OSTRUŽENICE EVAKUISANO 130 LjUDI

Reka Sava u Beogradu je u blagom porastu, ali je situacija pod kontrolom i nasipi se ojačavaju od Gazele ka Železničkom mostu, izjavio je danas načelnik oprativnog gradskog centra za vanredne situacije Aleksandar Marsenić.

On je za RTS kazao da su stanovnici Bariča evakuisani, a da se Obrenovac kontroliše i dalje, da dežuraju ekipe SAJ-a i MUP-a i da će evakuacija trajati sve dokle god ima ugroženih.

Oko 130 ljudi evakuisano iz priobalnog dela Umke i Ostružnice, kaže načelnik Operativnog centra za RTS.

Ekipe su dežurale tokom noći i jutra i svi iz sektora za vanredne situacije su na terenu, dodao je Marsenić.

TENET BEZBEDAN

Zamenik načelnika Sektora za vanredne situacije Đorđe Babić izjavio je rano jutros da su termoelektrane u Obrenovcu i Kostolcu za sada bezbedne, ali da se i dalje prati vodostaj reka.

Babić je Tanjugu rekao da TE Nikola Tesla u Obrenovcu za sada nije ugrožena, da je TE u Kostolcu bezbedna, da ekipe rade na terenu i da će učiniti sve da je sačuvaju.

Kada je reč o Beogradu i vodotoku Save kroz prestonicu, u toku je ojačavanje nasipa, stanje nivoa vode se neprestano prati i pripadnici Sektora za vanrende situacije gledaju da pomognu gde god mogu, naglasio je Babić.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *