ОПАСАН ЗАОКРЕТ ТУРСКЕ: Русија је спремна да нападне турске трупе у Сирији

OPASAN ZAOKRET TURSKE: Rusija je spremna da napadne turske trupe u Siriji

20 septembra 2021

Rusija je spremna da brzo napadne turske trupe u Siriji u slučaju najmanje pretnje ruskim avionima.U pozadini pojavljivanja u sirijskoj provinciji Idlib nekoliko turskih protivavionskih raketnih sistema “MIM-23 Hawk” i stvaranja pretnje ruskim borbenim avionima koji izvode napade na terorističke grupe i turske plaćenike u slučaju najmanje pretnje Vazdušno-kosmičkim snagama Rusije, ruska strana je spremna da brzo napadne turske snage i područja PVO, koja su, između ostalog, navodno prebačena u ruke džihadista pod turskom kontrolom.

Trenutno su izražene određene sumnje u pogledu činjenice da je sistem protivvazdušne odbrane “MIM-23 Hawk” oružanih snaga Turske zaista raspoređen u Idlibu, međutim, prema Konstantinu Sivkovu, ako pretnja Rusiji ipak usledi, kontraudari se neće dugo čekati.

„MiM-23 će predstavljati direktnu pretnju ruskoj vojsci u Siriji. Kompleks funkcioniše na velikim visinama i predstavlja pretnju za sve avione. Bilo ko, čak i civilni avion, može biti lako oboren od strane terorista. Letovi će postati opasni sve do potrebe zatvaranja vazdušnog prostora. Moraćemo da preduzmemo mere da to suzbijemo. MiM-23 će zapravo promeniti odnos snaga u korist terorista“, rekao je Konstantin Sivkov.

S druge strane, turski sistemi protivvazdušne odbrane “MIM-23 Hawk” nisu se mogli uspostaviti u Libiji, jer su lovci MiG-29 najmanje dva puta uništavali položaje turskih sistema PVO u jednoj od zarobljenih vojnih baza, upotrebljavajući komplekse sa elektronskim ratovanjem i izvođenjem preciznih avionskih udara.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    Sviranje k.... Isto prica u nedogled, dosadno bre, samo budala da vam veruje, ko god da ste, mani etikete, svi ste isti, samo moc, batina, dolar...

  2. I Love persida says:

    Pa jeste, nego moraju da održavaju pokret terora u kakvom takvom životu da oni sami ne bi izgubili platu, jer plaćeni su da se bore protiv terora, ali ako istrebe sve teroriste ili ih demorališu i ovi se predaju, sa kim će onda da se bore? Biće na ledu, raspušteni i bez beneficija herojskog ratovanja protiv čuvenih i opasnih terorista.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *