ОПАСНА ИГРА: Американци праве морнарички ратни центар у близини Одесе!

OPASNA IGRA: Amerikanci prave mornarički ratni centar u blizini Odese!

8 avgusta 2017

Američka komanda ne odustaje od projekta nagomilavanja svojih pomorskih snaga na Crnom moru.

Sjedinjene Države započele su izgradnju „Pomorskog operativnog centra“ u ukrajinskoj mornaričkoj bazi Očakov u blizini Odese, saopštila je Američka mornarica.

Kako je saopšteno, postavljanje kamena temeljca za komandni centar obavljeno je još 25. jula ove godine, dok se na pribavljanju dozvola i ostalim pripremnim radnjama radi od aprila.

Pomorski operativni centar je tek jedan od tri građevinska projekta američke mornarice koji su trenutno u toku na ukrajinskoj crnomorskoj obali, u području basena Očakov, a služiće kao glavni strateški i operativni štab tokom budućih vežbi u Ukrajini.

Nakon komandnog štaba, amerikanci će u ovoj oblasti izgraditi i postrojenje za održavanje i popravku brodova, kao i niz ograđenih kontrololnih punktova.

Tokom jula, na Crnom moru i obali održana je dvaanestodnevna masovna vojna vežba“Morski povetarac 2017″, koja je najvećim delom izvedena upravo u basenu Očakov.

(Pravda)

 

KOMENTARI3 komentara

 1. triglav says:

  "amerikanci" prave "red" među slavenima.

  • Klaker says:

   amerikanci guraju glavu u usta lava dok spava...

 2. doktrina soka, says:

  Boli Amerikance uvo,kad to placa EU.A kada budu napadali dace i vojsku.Vojska je evropska a komandandni kadar je uvek americki,lepo je to rekla Nulandica kada je dizala naciste u Ukrajini J*bes Evropu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *