ОПАСНЕ РЕЧИ БИВШЕГ ШЕФА ТВИТЕРА: „Расцепите ЦИА, Ен-Ес-Еј и Еф-Би-Ај на хиљаду комада“

ОПАСНЕ РЕЧИ БИВШЕГ ШЕФА ТВИТЕРА: „Расцепите ЦИА, Ен-Ес-Еј и Еф-Би-Ај на хиљаду комада“

26 маја 2023

ЧИНИЛО се да је бивши извршни директор Твитера Џек Дорси прозвао америчку обавештајну заједницу у загонетном твиту у уторак.

„Расцепите ЦИА, НСА и Еф-Би, Ај на хиљаду комада и разбацајте их у ветар“ – написао је он, уз линк до портрета бившег америчког председника Џона Ф. Кенедија.Дорсијев твит помиње чувени цитат који се приписује Кенедију, који се наводно заклео да ће „расцепити ЦИА-у на хиљаду комада и распршити је у ветар“ након што је сазнао за неуспешан покушај агенције да свргне кубанског лидера Фидела Кастра, познат као катастрофа у Заливу свиња. Међутим, није сасвим јасно да ли је уопште изговорио често цитиране речи, једини извор је анонимни званичник Кенедијеве администрације који је то наводно поделио са новинаром Њујорк тајмса три године након убиства председника.

Илон Маск, Дорсијев наследник на челу Твитера, одговорио је на његов твит једним узвиком. Маск је радио са групом независних новинара на објављивању интерних Твитер комуникација, доказујући да су ЦИА и Еф-Би-Ај вршили снажан утицај на садржај на платформи. Заједно са неколико другиһ владиних субјеката, две агенције су могле да затраже уклањање појединачних корисника и промовисање или сузбијање одређених наратива.

Док је Маск показао да се дистанцира од тог статуса, укључујући отпуштање генералног адвоката Џејмса Бејкера, који је раније радио за Еф-Би-Ај, није познато да ли агенције задржавају неки ниво приступа.

Многи корисници Твитера довели су у питање искреност Дорсијевог очигледног одбијања Еф-Би-Ај и ЦИА, тврдећи да је дозволио агенцијама да се мешају у платформу док ју је он водио, пренео је РТ.

KOMENTARI2 коментара

  1. Velika Metla says:

    Право збори човек. Те три организације су у служби зла. У буквалном смислу речи ЗЛА.

  2. Mica says:

    Covecanstvu treba Clean Agenda pre nego Green Agenda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u