ОПАСНЕ РЕЧИ БИВШЕГ ШЕФА ТВИТЕРА: „Расцепите ЦИА, Ен-Ес-Еј и Еф-Би-Ај на хиљаду комада“

OPASNE REČI BIVŠEG ŠEFA TVITERA: „Rascepite CIA, En-Es-Ej i Ef-Bi-Aj na hiljadu komada“

26 maja 2023

ČINILO se da je bivši izvršni direktor Tvitera Džek Dorsi prozvao američku obaveštajnu zajednicu u zagonetnom tvitu u utorak.

„Rascepite CIA, NSA i Ef-Bi, Aj na hiljadu komada i razbacajte ih u vetar“ – napisao je on, uz link do portreta bivšeg američkog predsednika Džona F. Kenedija.Dorsijev tvit pominje čuveni citat koji se pripisuje Kenediju, koji se navodno zakleo da će „rascepiti CIA-u na hiljadu komada i raspršiti je u vetar“ nakon što je saznao za neuspešan pokušaj agencije da svrgne kubanskog lidera Fidela Kastra, poznat kao katastrofa u Zalivu svinja. Međutim, nije sasvim jasno da li je uopšte izgovorio često citirane reči, jedini izvor je anonimni zvaničnik Kenedijeve administracije koji je to navodno podelio sa novinarom Njujork tajmsa tri godine nakon ubistva predsednika.

Ilon Mask, Dorsijev naslednik na čelu Tvitera, odgovorio je na njegov tvit jednim uzvikom. Mask je radio sa grupom nezavisnih novinara na objavljivanju internih Tviter komunikacija, dokazujući da su CIA i Ef-Bi-Aj vršili snažan uticaj na sadržaj na platformi. Zajedno sa nekoliko drugiһ vladinih subjekata, dve agencije su mogle da zatraže uklanjanje pojedinačnih korisnika i promovisanje ili suzbijanje određenih narativa.

Dok je Mask pokazao da se distancira od tog statusa, uključujući otpuštanje generalnog advokata Džejmsa Bejkera, koji je ranije radio za Ef-Bi-Aj, nije poznato da li agencije zadržavaju neki nivo pristupa.

Mnogi korisnici Tvitera doveli su u pitanje iskrenost Dorsijevog očiglednog odbijanja Ef-Bi-Aj i CIA, tvrdeći da je dozvolio agencijama da se mešaju u platformu dok ju je on vodio, preneo je RT.

KOMENTARI2 komentara

  1. Velika Metla says:

    Pravo zbori čovek. Te tri organizacije su u službi zla. U bukvalnom smislu reči ZLA.

  2. Mica says:

    Covecanstvu treba Clean Agenda pre nego Green Agenda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *