ОПАСНИ ПЛАНОВИ КОМШИЈА: Хрвати хоће рат?!

ОПАСНИ ПЛАНОВИ КОМШИЈА: Хрвати хоће рат?!

28 јуна 2017

Хрватска је одлучила да купи најмодерније ловце бомбардере којима у сваком тренутку може да нападне Србију и Републику Српску!

Како је јуче објавио „Вечерњи лист“, хрватско министарство одбране средином јула ће у САД, Шведску, Израел и Јужну Кореју послати захтев за понуду за набавку борбених авиона.

Нападају већ 2020.

Како се наводи, Хрвати од Шведске желе да купе нове ‘грипене’, из САД би требало да им стигну Ф-16, распитују се и за ‘Ф-16 барак’, који производе Израелци, као и за корејски ФА-50.

„План је да се одмах уговори и обука око 50 техничара и десетак пилота у првој фази, а да већ на лето 2020. почну да пристижу први борбени авиони. Буде ли све текло по плану, крајем октобра или новембра све ће бити спремно за избор фаворита, борбеног ловца који би постепено требало да замени више него ислужене мигове 21“, пише „Вечерњи лист“.

С обзиром на то да Хрвати у свом окружењу имају искључиво друге земље чланице НАТО пакта, намеће се логично питање кога они то планирају да нападају ако не Србију и Републику Српску?! И баш зато страшно лицемерно звуче прозивке на рачун Србије, која од Русије треба да добије шест „мигова 29“, намењених првенствено одбрани од непријатеља.

Војни коментатор Мирослав Лазански истиче за Информер да, уколико Хрвати заиста желе да набаве модерне ловце „грипен“ или Ф-16, Србија мора хитно да од Руса преузме шест „мигова 29“.

– Наше ратно ваздухопловство тренутно има четири „мига 29“, али њима следеће године истичу ресурси. Уколико до тада не набавимо нове ловце, остаћемо без ваздухопловства. То уопште није наивно и о томе се мора озбиљно размишљати – наглашава Лазански, додајући да су „грипени“ једномоторци и да не могу да се пореде са модернизованим „миговима“ које би Србија требало да добије.

– Ловци Ф-16 су нешто бољи, али питање је коју верзију ће Хрвати набавити, пошто сигурно неће куповати нове јер су исувише скупи – подвлачи Лазански.

Војни аналитичар Александар Радић каже да се Хрватска дуго интересује за набавку вишенаменских борбених авиона.

– Они су још раније желели да набаве модерније авионе, али су схватили да за тако нешто немају довољно средстава, па су, као прелазно решење, продужили век „миговима 21“ које су већ имали. Сада одлучују да ли ће набавити „грипене“ или Ф-16. Шта ће купити и колико ће из тих авиона извући, зависи искључиво од финансијске моћи улагања – истиче Радић.

Опет звецкају оружјем

Посланик СНС Игор Бечић примећује да, кад год се у Србији помене испорука „мигова“, Хрватска најављује набавку авиона или хеликоптера.

– Једно причају када су у питању терористичке претње и тада спомињу сарадњу са Србијом, али када је у питању Република Српска, онда звецкају оружјем. Имам утисак да је и сада тако и због тога ову најаву да ће набавити савремене вишенаменске борбене авионе треба веома озбиљно схватити… – закључује Бечић.

(Информер)

 

KOMENTARIЈедан коментар

  1. goran says:

    Хрвати ће освојити Босну и пола Србије. Тако хоће НАТО и тако ће бити. Срби ће се опет мало чудити, а Руси још више. Невероватно је колико бежимо од реалности. Ми само умемо да мрзимо, Хрвати пак имају циљ и увек га остваре. Срби не знају шта желе, немају појма.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u