ОПАСНО! Ердоган покреће Трећи светски рат

OPASNO! Erdogan pokreće Treći svetski rat

12 maja 2021

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan oštro je zapretio Izraelu da će zaustaviti „teror nad Palestincima“ tako što će mobilisati ceo islamski svet!I dok zvaničnici SAD, EU i Rusije povodom najnovijih sukoba na Bliskom istoku pozivaju obe strane na prekid neprijateljstava i suzdržanost, Erdogan je u odvojenim telefonskim razgovorima sa šefom palestinske nacionalne administracije Mahmudom Abasom i šefom političkog biroa pokreta Hamas Ismailom Hanijom saopštio da će uraditi sve što bude u njegovoj moći kako bi se zaustavila stradanja Palestinaca.

„Ocenjujući izraelske napade u Jerusalimu kao teror, izrazio sam u razgovoru s palestinskim liderima svoju surovu osudu ovih podmuklih napada koji vređaju savest, ne samo muslimana, već i celog čovečanstva. Naglasio sam da ćemo uraditi sve kako bi se ceo svet mobilisao, posebno islamski, da bi se zaustavio teror i okupacija“, napisao je Erdogan na Telegramu i dodao da će „Turska uvek biti na strani palestinske stvari, stajati uz svoju palestinsku braću i štititi čast Jerusalima“.

Inače, poslednjih nekoliko dana traju novi sukobi u Istočnom Jerusalimu. Prema podacima Crvenog polumeseca u Jerusalimu, samo u noći između ponedeljka i utorka je u sukobu Palestinaca i izraelske policije povređeno 80 osoba. Došlo je i do oružanog sukoba, pošto je Hamas raketirao Jerusalim, a potom je Izrael uzvratio udarom na vojna postrojenja i pripadnike Hamasa u Gazi.

U Gazi su preksinoć u izraelskim napadima stradale 22 osobe, uključujući devetoro dece, a više od 700 Palestinaca je povređeno u sukobima s izraelskim snagama u Jerusalimu i širom Zapadne obale.

Premijer Benjamin Netanjahu rekao je u ponedeljak da su terorističke organizacije u Gazi prešle „crvenu liniju“ i izvršile raketni napad na predgrađe Jerusalima. U napadu na Aškelon, grad na jugu Izraela, poginule su dve žene. Netanjahu je poručio da bi borbe mogle da se nastave još neko vreme i da će, ko god napada Izrael, platiti visoku cenu.

S druga strane, čelnik Hamasa Ismail Hanije rekao je da će se raketni napadi nastaviti, sve dok Izrael ne zaustavi akcije terorizma i nasilja u Jerusalimu, kod džamije Al Aksa.

Palestinski demonstranti sukobili su se prekjuče sa izraelskom policijom ispred džamije Al Aksa u Jerusalimu uoči najavljenog marša jevrejskih nacionalista. Napad je usledio nakon što je Hamas Izraelu dao rok za povlačenje snaga iz kompleksa Al Akse.

Haos zbog Dana Jerusalima

Palestinski demonstranti sukobili su se u ponedeljak sa izraelskom policijom ispred džamije Al Aksa u Jerusalimu uoči najavljenog marša jevrejskih nacionalista.

Lokalni mediji tvrde da je povređeno više od 300 ljudi, demonstranti su policiju gađali kamenicama, a ona je uzvratila šok-bombama.

Prethodno je policija zabranila Jevrejima da dođu u deo grada oko džamije Al Aksa tokom marša povodom Dana Jerusalima.

(Alo)

KOMENTARI6 komentara

 1. persida says:

  Na mestu Al akse planiraju izgradnju Solomonovog hrama u kojem će se ustoličiti novi čivutski Antihrist.

  • opet ja says:

   I onda šta??!!

 2. M says:

  Pa hoće oni ustoličiti tog svog kralja svijeta u Jeruzalemu,ali džabe,neće ga svi priznati,i ako ga drugi ljudi neće moći srušiti,ali će ga Bog prirodnim nevoljama srušiti,poredak koji on-i neće moći održati,pa onda i odlučujućom bitkom!I pravim,legitimnim Kraljem Svijeta kojeg samo Bog postavlja i svjedoči!Tako,samo neka oni tamburaški,i svi ostali glavonje,neće još dugo!

  • persida says:

   Mozda nece jos dugo, ali vec nas jasu dve hiljade godina. Nije bas malo.

 3. M says:

  ...a bit će najveći biser i crni humor ako Božji Pomazanik pobijedi njihovog"kralja"i pusto im oružje..."mačem iz usta svoijeh",tj.Riječju Božjom!Navijam za tu opciju,čini mi se najbliža Bogu!

 4. Mirjana says:

  Kako će Tursku zadržati u NATO-u ako Izrael ne obustavi ovaj napad? Zatim da li će biti prihvaćena aktuelna ponuda SAD da osnuje svoje baze bliže Rusiji u Uzbekistanu (bivša Republika SSSR, nije članica ODKB, muslimanska zemlja) ako američki ljubimac Izrael upravo žestoko teroriše Palestince koji su takodje muslimani.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *