„ОПАСНО И НЕОДГОВОРНО“ – Велико упозорење Виктора Орбана

„OPASNO I NEODGOVORNO“ – Veliko upozorenje Viktora Orbana

11 jula 2024

NATO se udaljava od svojih prvobitnih ciljeva i sve više postaje vojna organizacija, uloga Alijanse u ukrajinskom sukobu raste, a to je opasno i neodgovorno, jer je neizvesno kuda to može odvesti, izjavio je premijer Mađarske Viktor Orban.

– NATO je stvoren pre 75 godina sa ciljem zaštite bezbednosti svojih članova. Ali, sada Alijansa očigledno odstupa od svojih prvobitnih ciljeva i postaje sve više vojna organizacija – rekao je Orban u video-poruci objavljenoj na društvenoj mreži Fejsbuk (aktivnosti Meta, društvene mreže Fejsbuk i Instagram u Rusiji su zabranjene kao ekstremističke), uoči početka samita Alijanse u Vašingtonu.Prema rečima mađarskog premijera, jedan od znakova ovog procesa je to što „Alijansa preuzima sve aktivniju ulogu“ u sukobu u Ukrajini.

– Iz našeg ugla, to je opasno i čak neodgovorno, jer niko ne vidi kako će se to završiti i kuda može odvesti – zaključio je Orban.

Prethodno, španski list „Pais“ je, pozivajući se na izveštaje koje je Orban uputio predsedniku Evropskog saveta Šarlu Mišelu i liderima zemalja EU nakon poseta Moskvi, Kijevu i Pekingu, objavio da mađarski premijer smatra da će sledeća dva meseca ukrajinskog sukoba biti „dramatičnija, nego ikada“.

(Sputnjik)

KOMENTARI4 komentara

 1. milorad5 says:

  pa izadjite iz NATO pakta,osim samog NATO pakta očigledno NIKO nema nameru da napada madjarsku:) i navidim od koga madajre NATO pakt brani, ali ako ih napadne NATO pakt eto braće srba,mi imamo iskustva i ratovaćemo sa paktom iz zezanja i zato što nam masovno idu na K...

 2. hrvacki bušmani says:

  Eh,sad...kolko je ovo otrežnjenje iskreno...naravno nula...jer istu igru NACI pakt je igrao i protiv Srbije i R.Srpske ili preciznije Srba, protiv Libije, Sirije, Iraka. Ta igra nije nastala sada protiv Rusije, sada samo postaju svesni da je jedno kada kukavički napadnu čoporativno malu zemlju a sasvim drugo Rusiju, od koje su izgubili ne samo u Ukrajini nego i u Siriji i Gruziji a i Kazahstanu. To je već zabrinjavajuća lavina poraza i što više dižu ulog u kockarskoj igri u Ukrajini ovi vide sve rizike raspada svog celokupnog društveno-ekonomsko-vojnog sistema, a lavina njihovih poraza uopšte noš ne uključuje Kinu, Iran, S.Koreju, a I Afrika je počela. Crno se piše NACI paktu i Orban to govori i SUPER je da tamo nema ko da čuje jer to znači da rat ide dalje i da će ih Putin samljeti do kraja a onda stižu na red balkanski fašisti...

 3. milos says:

  Madjarska je usla u EU preko usluga NATO paktu za bombardovanje Srbije 99-te.Sad im traze da i oni doprinesu NATO vojsci.

 4. da da says:

  Ruska vojska je kao ulje,prospeš 20 litara na pločice,a imaš jednu krpu,najebo si bato.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *