ОПАСНО ЛУДИЛО У ПРИШТИНУ: Курти се спрема за рат против Србије

OPASNO LUDILO U PRIŠTINU: Kurti se sprema za rat protiv Srbije

4 februara 2020

Aljbin Kurti, novoizabrani predsednik vlade lažne države Kosovo, otvoreno se sprema za rat sa Srbima i Srbijom! Kurti je, odmah posle sklapanja koalicionog sporazuma o novoj vladi, rekao da neće ukinuti takse od 100 odsto, da će tužiti Beograd zbog genocida i zatražiti milionsku ratnu odštetu!

Kurti je istovremeno saopštio da će uvesti obavezni vojni rok i značajno povećati budžet za „vojsku Kosova“ i policiju. O njegovim pravim namerama možda najbolje govori činjenica da je za „ministra odbrane“ predložio Antona Ćunija, teroristu OVK koji je pravosnažno osuđen za ubistvo šestorice Srba!Sumanut plan

Kurti je plan buduće „vlade Kosova“ predstavio juče poslanicima kosovskog parlamenta, najavivši da takse od 100 odsto na robu iz centralne Srbije ostaju na snazi.

– Od Beograda ću tražiti odgovornost za počinjene ratne zločine i naknadu ratne štete. Podneću krivičnu prijavu protiv Srbije zbog genocida i formiraću institut za ratne zločine i genocid. Biće usvojen i zakon o ratnim zločinima, genocidu i zločinima protiv čovečnosti. Kažnjavaćemo ratne zločine. Uvodimo i obavezno služenje vojnog roka u trajanju od tri meseca… – naveo je Kurti, dodajući da će biti značajno povećani budžeti za „vojsku Kosova“ i policiju.

Komentarišući Kurtijeve pretnje, srpski ministar odbrane Aleksandar Vulin kaže da najava tužbe protiv Srbije zbog navodnog genocida potpuno besmislena i da bi to bilo isto kao kada bi ustaše tužile logoraše iz Jasenovca!

– Samo od dolaska međunarodne zajednice na Kosovo ubijeno je više od 1.000 Srba, a proterano njih više od 200 000! Pokušaj stvaranja takozvane kosovske vojske i tužba za genocid neće proći bez odgovora Srbije. Nisu Šiptari formirali „vojsku“ da bi učestvovali u mirovnim operacijama, jer se vojska pravi da bi ratovala. Šiptari neće napasti ni Albaniju, ni Crnu Goru, ni Severnu Makedoniju, zna se koga oni ciljaju. To je ozbiljna pretnja miru na Balkanu – naglašava Vulin, uz opasku da je Kurti na čelo takozvanog ministarstva odbrane Kosova postavio osuđenog ratnog zločinca.

– Sada još hoće i da u vojsku šiptarskih terorista natera i Srbe koji žive na Kosovu. Nije to prvi put. I ustaše su srpsku decu oblačile u ustaške uniforme – kritikuje Vulin.

Potreban oprez

Veljko Odalović, generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova, kaže da je Srpska lista odlučila da ne podrži Kurtijevu „vladu“ zbog lošeg iskustva sa prethodnim vlastima u Prištini koje nisu ispunile obećanja data Srbima.

– U prošloj vlasti date su garancije i obećanja da će položaj Srba biti poboljšan i ono što je dogovoreno u Briselu biti implementirano, ali Srbi su prevareni. Oni koji sada formiraju tu takozvanu vladu ništa dobro nisu ni rekli ni obećali. To Srpsku listu navodi na oprez, ali je jedinstvo Srba nešto što će morati da bude poštovano jer su nezaobilazan faktor na prostoru Kosova – zaključuje Odalović.

„Ministar odbrane“ Anton Ćuni osuđen za ubistvo šestorice Srba!

Aljbin Kurti predložio je za „ministra odbrane“ Antona Ćunija, koji je pred našim pravosudnim organima osuđen zbog ubistva šestorice srpskih vojnika.

Ćuni je u februaru 2016. osuđen pred Višim sudom u Nišu za ubistvo iz zasede šestorice srpskih vojnika 1998. na Košarama. Njemu je, zajedno sa još sedmoricom Albanaca pripadnika OVK, suđeno u odsustvu. Svaki od njih osuđen je na po 15 godina zatvora.

Ključni dokazi na suđenju bili su video-snimci koje su osuđeni snimali, a na kojima se vidi postavljanje dve zasede i pucanje na srpske vojnike.

Suđenje je trajalo 15 godina.

Ugljanin čestitao Kurtiju, priznao nezavisno Kosovo

Predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin čestitao je postizanje sporazuma o formiranju „vlade Kosova“ koji su potpisali lider Pokreta „Samoopredeljenje“ Aljbin Kurti i predsednik DSK Isa Mustafa.

Brnabićeva: Saradnja zavisi samo od Prištine

Premijerka Srbije Ana Brnabić kaže da će od implementacije Briselskog sporazuma, odnosa prema kriminalnim taksama i prema Srbima na KiM zavisiti dalji odnos Beograda i privremenih institucija u Prištini.

– Spremna sam na razgovore sa svima kako bih unapredila položaj Srba na KiM. Saradnja i dijalog sada zavise samo od Prištine – naglašava Brnabićeva.

KOMENTARI3 komentara

 1. Ivana says:

  Tako i treba rat s kukavicama ali Vučko nije spreman i radije će pokloniti Kosovo i odreći se Crne Gore no fotelje.

 2. Istina says:

  Kurti nije sposoban da sastavi vladu a ne nekoga da napadne. Verujte ljudi, šiptari su na Kosovu kao na trnju, nikada se neće osečati kao kod kuće, znaju da ta zemlja nikada nije bila niti će biti njihova. Prvo šta će jim se desiti je da kada bude Tramp dobil drugi mandat je čiščenje mafije... A posle bacanje šiptara unrealnost a to je okretanje ledja od samih Amera. Znaju FBI i CIA ko su šiptari, znaju vrlo dobro...

  • milorad2 says:

   Da pa to je optrilike to kako si napisao, ali kurti je američki čovek, mentor mu je demaći koji je od prvog dana bavljenja "politikom" bio agent CIA-e i zato će kurti da "napadne".Imaju nešto ljudi pod oružjem (3-5000) i cela priča će da se medijski predstavlja kao neka paralela američke borbe za nezavisnost itd.Kurti zna da šiptari ne mogu ništa vojno bez amerike da urade i zato deep state pravi buduću krizu za trampa usred nove predsedničke kampanje.To je neprijatan politički krompir koji se priprema trampu i tramp tu nema lep izbor jer bilo šta da uradi deep state će se medijski obrušiti na njega.Postiji jedan izlaz za trampa i to dobar spin,ISTINA duboka všeslojna i precizna ISTINA o tome KO su šiptari i sa kime rade i ŠTA rade u USA.To bi mu pomoglo žestoko, takva, gotovo holivudska priča o užasnom zlu koje se obrušilo i na nas srbe i na amerikance je veoma dobar medijski udar na deep state i njihove planove.videćemo dalje koliko će biti prepoznata ta kriza koja se sprema u najavi ove godine, negde sredinom leta da otpočne.Sve ovo oko kosova počinje mnogo da se upliće u američku unutrašnju politiku i to neće ostati bez odgovora iz vašingtona, sigurno...Videćemo koliko će tramp i njegov štab prepoznati smicalicu ali mislim da je ta ekipa daleko od naivaca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *