ОПАСНО СЕ ЗАКУВАЛО: НАТО се припрема за рат са Русијом

OPASNO SE ZAKUVALO: NATO se priprema za rat sa Rusijom

19 septembra 2019

nato

Bundesver zajedno sa nadležnim strukturama NATO – aktivno priprema jedan od komandnih centara zapadne vojne alijanse za rat sa Rusijom.

Reč je o komandnom centru NATO za logistiku i pozadinsko snabdevanje koji se nalazi u nemačkom gradu Ulmu.

List Junge Welt je objavio da se Bundesver i NATO-saveznici Nemačke „energično bave optimizacijom planova operativnog raspoređivanja jedinica protiv Rusije“.Za taj rat se sprema i sam za rat protiv Rusije.

Nemački mediji navode da je cilj ovih priprema NATO „pripremanje za munjevito raspoređivanje trupa na predviđene vatrene pozicije protiv Rusije“.

Predviđeno je, inače, da NATO funkcioniše tako da centar u Ulmu – nakon što komandni centar armije SAD u Norfolku počne da prebacuje jedinice i ratnu tehniku preko Atlantika – preuzima odgovornost za njihovo prebacivanje i raspoređivanje u Evropi.

Centar u Ulmu je modernizovan i punim kapacitetom treba da profunkcioniše najkasnije početkom 2021-ve.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg je u junu 2018-te objavio da će se nova pomorska komanda NATO nalaziti u SAD, a komanda za logistiku u Ulmu.

KOMENTARI2 komentara

  1. Slobodanka says:

    NATO centar u Ulmu proradiće do 2021, zatim će još nešto natovsko proraditi do 2022 i do 2023. Taman kad mi udjemo u EU ovi Ser(b)čići što su ratovali protiv Putina i Rusije putem interneta, moći će uživo da zarate protiv Rusije združeni sa eu-ropskom boranijom.

    • Milosav says:

      Opet će da uvale glupe Švabove.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *