ОПАСНО СЕ ЗАКУВАЛО: НАТО се припрема за рат са Русијом

ОПАСНО СЕ ЗАКУВАЛО: НАТО се припрема за рат са Русијом

19 септембра 2019

nato

Бундесвер заједно са надлежним структурама НАТО – активно припрема један од командних центара западне војне алијансе за рат са Русијом.

Реч је о командном центру НАТО за логистику и позадинско снабдевање који се налази у немачком граду Улму.

Лист Junge Welt је објавио да се Бундесвер и НАТО-савезници Немачке „енергично баве оптимизацијом планова оперативног распоређивања јединица против Русије“.За тај рат се спрема и сам за рат против Русије.

Немачки медији наводе да је циљ ових припрема НАТО „припремање за муњевито распоређивање трупа на предвиђене ватрене позиције против Русије“.

Предвиђено је, иначе, да НАТО функционише тако да центар у Улму – након што командни центар армије САД у Норфолку почне да пребацује јединице и ратну технику преко Атлантика – преузима одговорност за њихово пребацивање и распоређивање у Европи.

Центар у Улму је модернизован и пуним капацитетом треба да профункционише најкасније почетком 2021-ве.

Генерални секретар НАТО Јенс Столтенберг је у јуну 2018-те објавио да ће се нова поморска команда НАТО налазити у САД, а команда за логистику у Улму.

KOMENTARI2 коментара

  1. Slobodanka says:

    NATO centar u Ulmu proradiće do 2021, zatim će još nešto natovsko proraditi do 2022 i do 2023. Taman kad mi udjemo u EU ovi Ser(b)čići što su ratovali protiv Putina i Rusije putem interneta, moći će uživo da zarate protiv Rusije združeni sa eu-ropskom boranijom.

    • Милосав says:

      Опет ће да увале глупе Швабове.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u