ОПАСНО УПОЗОРЕЊЕ ИЗ МОСKВЕ: Немачка влада и њени савезници из НАТО и ЕУ – СНОСИЋЕ ПОСЛЕДИЦЕ

OPASNO UPOZORENJE IZ MOSKVE: Nemačka vlada i njeni saveznici iz NATO i EU – SNOSIĆE POSLEDICE

10 septembra 2020

Moskva je uputila upozorenje nemačkom ambasadoru zbog “neosnovanih optužbi i ultimatuma” upućenih Rusiji oko trovanja opozicionara Alekseja Navaljnog.

Moskva je upozorila da bi odbijanje da joj se preda njegov medicinski dosije predstavljalo “grubu i neprijateljsku provokaciju”.Rusko Ministarstvo spoljnih poslova takođe je ocenilo u saopštenju da nemačka vlada koristi slučaj Navaljnog da bi “diskreditovala” Rusiju na međunarodnoj sceni.

Prema saopštenju, Moskva traži od Berlina da joj preda sve medicinske podatke, uključujući i biomaterijal, rezultate ispitivanja i uzorke testova Navaljnog da bi ruski stručnjaci mogli detaljno da ih prouče i provere.

“Nedostatak tih dokumenata će se smatrati kao odbijanje nemačke savezne vlade da se utvrdi istina u okviru objektivne istrage” o tome šta se dogodilo glavnom ruskom opozicionaru“, navelo je ministarstvo.

Ministarstvo je dodalo da će za sve posledice takve politike biti kriva nemačka vlada i njeni saveznici iz NATO i Evropske unije.

Rusija je ranije danas osudila “kampanju dezinformacija” u cilju uvođenja novih sankcija Moskvi, posle poziva članica G7 za “hitno” izvođenje pred lice pravde odgovornih za trovanje opozicionara Alekseja Navaljnog.

Nemačka, gde se 44-godišnji opozicionar leči, obavestila je partnere iz G7 da su kliničke i toksikološke analize nemačkih stručnjaka i specijalizovane laboratorije nemačkih oružanih snaga utvrdile da je Navaljni bio žrtva hemijskog napada supstancom iz “grupe novičok” koju razvija Rusija.

(Beta)

KOMENTARI9 komentara

 1. petrovgrad says:

  Germani u razgovorima sa Rusima razumeju samo jezik kaćuše. Nisu Nemci poveli Navaljina u Berlin da ga leče, već da imaju povoda da ucenjuju Rusiju. Moguće je da okrive lično Putina i da zatraže njegovu ostavku. Samo se prisetite masovnog trovanja Šiptara na KiM i sve će Vam biti jasno.

  • Milos says:

   potpuno jasno da Nemacka vodi revansisticku politiku. To jano i glasno pokazala razbijanjem Jugoslavije i divljim priznanjem satelitske Hrvatske. koristi priliku da napadne Rusiju, a uz pomoc Francuske SAD!!

   • Ivana says:

    Nije "satelitska" Hrvatska no ustaška, fašistička, koljačka i nacionalistička Hrvatska puna mržnje prema Srbima i slednica NDH kako se i sami ponose. Izvršili su genocid nad Srbima Krajine i etničko čišćenje uz odobravanje Vatikana i Evrope. A glupi Rusi nek nemcima opet sve oproste ko glupi Srbi hrvatima nema pomoći naivnim slovenskim narodima.

 2. Zli Vuk says:

  Izazivaju Ruse da nekog stvarno/istinski otruju novičokom da evroatlantisti vide na delu dejstvo otrova - kad za desetak sekundi od ljudskog tela ostane šačica nečega što liči na pomešani pepeo i prašinu.

  • padre says:

   U stvari oni računaju, da su Rusi ipak pametni, pa neće da počnu novi rat!

 3. Pravda says:

  gasi se njemacka privreda i ne treba im sjeverni tok. Ovo sa navljenkom moze da posluzi kao izgovor. njemacka je pustena niz vodu jer nema energenata.

 4. milorad3 says:

  haha sad će ekipa koja gura sukob u evropi morati da PROIZVEDE DOKAZE ili će morati da se POVUČE što će BITNO početi da menja politički pejzaž u nekoliko država ,ne odmah ali uskoro:)Rusi su ih brutalno napušili i ovo više neće biti TV igre bez granica , moraće ili da ućute ili da napadnu, oba poteza za čitavu ekipu koja gura iz pozadine sukob rusije i grupe evropskih država su KATASTROFA.Njima je jedini uspeh "humahnitarni rat" ili kažnjavanje "diktatora" ali realna politka sa REALNIM SNAŽNIM DRŽAVAMA nije TV kampanja i lažne vesti, treba imati muda da se "milosrdno" bombarduje rusija zato što ne "saradjuje" i mislim da će čitavoj bulumenti iz "obaveštajne zajednice"i "nezavisnih medija" frau merkel morati da objasni GDE IM JE MESTO ili da rizikuje ozbiljno bombardovanje NEMAČKE od strane rusije:)ako želi da se igra ratova ala CNN.Medjutim mislim da je već ovo sve dogovoreno da se zec izvuče za uši iz rupe u NEMAČKOJ.Billy ih samo gleda:)

  • test01 says:

   ma ne moraju svabe da dokazu nista kao sto to nije uradila ni UK sa onim bivsim spijunom. Rusija je SAMA kriva sto je dozvolila da je blate onako sa prvim slucajem bez dokaza. Ovo je samo nastavak iste propagande - a Ruski odgovor je kao i prvi, mlak i nikakav. Sa takvom politikom su docekali da im se i Litvanija podsmeva - srozavaju im uticaj u svetu sto nije mala stvar !

 5. Za Srbiju says:

  Ceo slučaj je zapadni projekat. I Skripalja i Navaljnog su Rusi trovali gasom, a obojica su živi i zdravi. Samo su poslužili za dizanje medijske drame, a izgleda da Rusi ne umeju da odrade trovanje jednog čoveka. Samo se blamiraju i dobijaju sankcije. Ko još veruje u ove gluposti? Pa glupe mase-javnost. Inače je Navaljni opasan, koliko i Đilas za Vučića. I manje od toga. Setio se zapad, kako da mu podigne popularnost i da Rusiji udari sankcije. Nije pala Belorusija, pa kažnjavaju Rusiju. Providno za svakoga ko ima malo mozga.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *