ОПАСНО ЗАОШТРАВАЊЕ: Српска прекида односе с Инцком

OPASNO ZAOŠTRAVANJE: Srpska prekida odnose s Inckom

12 januara 2017

122496_dodik-gotov_f

Zbog poređenja Republike Srpske sa NDH, Vlada Srpske prekida komunikaciju sa Valentinom Inckom, sve dok se ne izvini.

Vlada je tako odlučila nakon zahteva udruženja proisteklih iz odbrambeno-otadžbinskih ratova.

Ako se Valentin Incko ne izvini, organizacije proistekle iz Odbrambeno-otadžbinskog rata od Vlade traže da, osim prekida komunikacije, Incka proglasi nepoželjnom osobom u Srpskoj. Odmah nakon što je stigao, Vlada je zahtev stavila na dnevni red i odlučila – komunikacija s Inckom se prekida, dok se ne izvini.

A da li će uputiti izvinjenje srpskom narodu? U njegovom kabinetu ranije tokom dana rečeno je da nemaju ništa da dodaju u odnosu na jučerašnje saopštenje. Kasno popodne, portparol Mario Brkić za sarajevske medije ipak je dodao da su sve strane iz Dejtona obavezne da sarađuju sa visokim predstavnikom. Zaboravili su, međutim, da pročitaju anekse 4 i 10 Dejtona koji govore šta su obaveze visokog predstavnika.

Pismo Vladi zbog nezapamćene uvrede na račun srpskog naroda od jednog stranog diplomate pisali su najzaslužniji za stvaranje Republike Srpske. Uporedivši Srpsku sa zločinačkom tvorevinom NDH – Incko je, kažu, imao samo jedan cilj – da na srpski narod i njenu Republiku prebaci kolektivnu krivicu za sve događaje u proteklom ratu. To bi otvorilo put za drugi korak – ukidanje Republike Srpske.

Izvor: RTRS

KOMENTARI3 komentara

  1. ilija says:

    nemoze srbima iz evrope katulik da komanduje ko tito nekad srbi imaju svoje zakone i svoju izabranu vladu koja se brine od svom narodu

  2. Deda Brada says:

    Zanimljivo, demonkratska Evropa ne poredi Hrvatsku sa NDH, već Republiku Srpsku. Hrvatska je nova NDH, sa svim obeležjima i simptomima, ali to Evropi ne smeta. Naravno da ne smeta, kada je EU oličenje fašizma. Većina njenih članica su bile fašističke države, ili su bar šurovale sa fašizmom. Britanski kralj Edvard je čak bio otvoreno naklonjen Hitleru. Nejasno mi je samo zašto srbski narod želi da se pridruži neofašizmu. Čemu se nada?

  3. cile mile says:

    Dodice, izbacuj jajare iz svoje drzave. Dobro radis, ali ce te Putin izdati u poslednjem trenutku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *