ОПАСНОСТ ДОЛАЗИ: САД нападају руске електроенергетске мреже спремајући потпуни колапс Русије – ОДГОВОР ЋЕ БИТИ…

OPASNOST DOLAZI: SAD napadaju ruske elektroenergetske mreže spremajući potpuni kolaps Rusije – ODGOVOR ĆE BITI…

19 avgusta 2019

Zamenik sekretara ruskog saveta bezednosti Oleg Kramov izjavio je u sredu da su Sjedinjene Države optužile druge zemlje za sprovođenje sajber napada kako bi opravdale pokretanje vojnih operacija protiv njih.

U intervjuu objavljenom u časopisu “Rossiyskaya Gazeta”, Kramov je rekao da SAD pokušavaju da optužbe izgledaju legitimno.“Cilj je očigledan: legalizovati mogućnost izvođenja ne samo sajber napada već i vojne operacije protiv nepoželjnih zemalja, uključujući upotrebu nuklearnog arsenala”, rekao je.

Zamenik sekretara ruskog saveta bezbednosti rekao je da SAD „insistiraju na tome da grupa zemalja može jednostrano da izrekne kazne za sajber napade“.

Kramov: “Vašington i njegovi saveznici razumeju problem geopolitički bezbedne upotrebe kompjuterskh i komunikacionih tehnologija i njihovih interesa”.

“Svi oni koji nisu njihovi politički saveznici optuženi su za sajber napad”, rekao je.

On je dodao da SAD i njihove savezničke zemlje znaju da je veoma teško identifikovati izvor sajber napada.

„Saglasni su da bilo koja zemlja može biti proglašena krivom i na osnovu prava na samoodbranu predviđenog Poveljom UN-a tvrde da postoji mogućnost preduzimanja mera reakcije“, rekao je.

Još u junu, u New York Times-u, otkriveno je, pozivajući se na vladin izvor, da američke obaveštajne službe pojačavaju hakerske napade na ruske elektroenergetske mreže.

Prema objavi, Vašington pokušava da se infiltrira u programe koji mogu da prikupljaju informacije o ruskim elektroenergetskim mrežama i navodno ubacuju agresivne sisteme.Pretpostavka citiranog izvora je da to ukazuje da su akcije svojevrsna uzbuna i deo plana sajber napada ukoliko odnosi između Moskve i Vašingtona postanu potpuno neprijateljski nastrojeni.

Prema objavi, nemoguće je proceniti u kojoj meri su SAD uspele da se infiltriraju u ruske energetske sisteme i u kojoj meri mogu da „izazovu zastoj“ širom zemlje ili da paralizuju njene oružane snage.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI9 komentara

 1. Velika Metla says:

  Opako obolela naci-amerika nema nijednog jedinog saveznika! Svi su oni američki "saveznici" iz straha od amerike,a ne iz neke volje,želje,ljubavi,ili bilo čega! Jedino se nadaju da će im amerika dati koju mrvicu od opljačkanih prirodnih resursa zemalja koje se same ne mogu suprotstaviti nacistima iz amerike.

 2. padre says:

  Baš ste objasnili, kakav će biti odgovor!

 3. persida says:

  Putin vodi Rusiju u propast, vreme je da ode, a da njegovo mesto dodje mladi general koji ce Zapad nauciti pameti za 24 sata. Sojgu je krpa, zato ga Putin i drzi u ruci, cak i kad se nista nije prosulo.

  • Slobodanka says:

   Ma važno je da dežurna lujka zamišlja onako iz hormona mladjanog generala, a koji je brzo upotrebljiv. Tu su i konobarski rekviziti: krpa, voda, čaše i flaše. Blagoš nama.

   • persida says:

    Jok, nego cu da razmiljam iz ugla srednjovekovne odanosti caru, KGB cinovniku, iskompleksiranom nerastu, koji bi da vlada kao Tito sledecih hiljadu godina. Necu o Slobodasnkinim hormonima jer je ona o njima dovoljno pisala u svojim komentarima klececi vazda pred Putinom u toj meri da od funcionisanja njenoga mozga nista nije ostalo.

   • persida says:

    Kako se Slobodanka uplasila mogucnosti da Rusija nesto konkretno i uradi, otuda strah od mladog generala (zar nismo navikli na cica Putina) sto navodi na pomisao da je ona samo maskirani rusofil, a da zapravo zagovara zapadne interese koji Rusiju vide kao uspavanog medveda sa kojim se moze raditi sta se hoce.

 4. Ivke says:

  Pa sto ne ugase internet i nema napada ?

 5. milorad2 says:

  Vrlo opasne igre igraju amerikanci,ali oni su najranjiviji od eventualnog uspešnog hakerskog udara na njihove mreže a postoje i drugi neprimetni načini za teška oštećenja njihovih energetskih sistema koje oni uopšte ne mogu ni da shvate ili predvide:) Zaista je ovo van pameti jer napad na velike sisteme u mirnodopskom pa i ratnom vremenu je automatski napad na civile,ratni zločin i može se tretirati kao pokušaj GENOCIDA.Po posledicama je potpuno ekvivalentan trovanjima izvora i bunara u srednjem veku ili namernom uništavanju i paljenju svega po okolini nadirućih hordi.Odgovor uopšte nije teško sprovesti i svako ko radi takve stvari pre svega će nauditi sam sebi mnogo više nego "neprijatelju".Ja realno očekujem da će se uskoro desiti gadan udar na USA infrastrukturu, jer oni su već radili to više puta i jedini razlog zašto im nije uzvraćeno odmah je ekonomske prirode, ali ako ekonomija ode u čabar na svetskom nivou onda nema razloga da imaju struju u njujorku recimo:) Gadne stvari se spremaju a još gadnije planiraju a broj onih koji bi da NAUDE USA je toliko velik, i sa toliko strana može da ih udari ektremistička grupa za koju oni ne znaju ili ne pripada "njihovim" teroristima da oni jednoistavno nemaju pojma odakle napadi mogu doći.Oni ne znaju gde biju više.

 6. Za Srbiju says:

  Ni ja ne pročitah odgovor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *