ОПАСНОСТ ЈЕ ВЕЛИКА! Израелска морнарица се спрема за њихов долазак! (ВИДЕО)

ОПАСНОСТ ЈЕ ВЕЛИКА! Израелска морнарица се спрема за њихов долазак! (ВИДЕО)

3 октобра 2020

Након кашњења због пандемије корона вируса, израелска морнарица припрема се за дуго очекивани долазак своје следеће генерације ракетних чамаца.

АП наводи да ће то бити снажно ново средство за одбрану израелске стратешке индустрије природног гаса од претње либанске милитантне групе Хезболах.Планирано је да први ракетни чамац „Пројекат Маген“ стигне почетком децембра, док би у наредне две године требало да стигну још три корвете немачке производње.

– Већи је. Новији је. Бржи је. Бољи је – рекао је контраадмилар Ејал Харел, шеф израелских поморских операција, током обиласка израелског „офшор“ налазишта гаса Левијатан.

Бродови, познатији као „Саар 6“, биће у првом плану израелских напора да заштити своју ексклузивну економску зону од 200 миља.

У срцу тих напора је индустрија природног гаса, на коју се гледа као на национално богатство.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Koza says:

    Da su pametni kao što nisu pa da razvijaju turizam sa tidm čamcima. Zaraza je stvarno velika. I najprivlačnije turističke zemlje sada razmatraju samo ratne opcije, čak i Grčka, Turska, Egipat, a turizam postaje zabranjen. Izrael je bio izvanredna destinacija za vernike i hodočasnike ali ako im raketni čamci ne pomažu u tu svrhu bolje da ih potope.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u