ОПАСНОСТ ЈЕ ВЕЛИКА! Израелска морнарица се спрема за њихов долазак! (ВИДЕО)

OPASNOST JE VELIKA! Izraelska mornarica se sprema za njihov dolazak! (VIDEO)

3 oktobra 2020

Nakon kašnjenja zbog pandemije korona virusa, izraelska mornarica priprema se za dugo očekivani dolazak svoje sledeće generacije raketnih čamaca.

AP navodi da će to biti snažno novo sredstvo za odbranu izraelske strateške industrije prirodnog gasa od pretnje libanske militantne grupe Hezbolah.Planirano je da prvi raketni čamac „Projekat Magen“ stigne početkom decembra, dok bi u naredne dve godine trebalo da stignu još tri korvete nemačke proizvodnje.

– Veći je. Noviji je. Brži je. Bolji je – rekao je kontraadmilar Ejal Harel, šef izraelskih pomorskih operacija, tokom obilaska izraelskog „ofšor“ nalazišta gasa Levijatan.

Brodovi, poznatiji kao „Saar 6“, biće u prvom planu izraelskih napora da zaštiti svoju ekskluzivnu ekonomsku zonu od 200 milja.

U srcu tih napora je industrija prirodnog gasa, na koju se gleda kao na nacionalno bogatstvo.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Koza says:

    Da su pametni kao što nisu pa da razvijaju turizam sa tidm čamcima. Zaraza je stvarno velika. I najprivlačnije turističke zemlje sada razmatraju samo ratne opcije, čak i Grčka, Turska, Egipat, a turizam postaje zabranjen. Izrael je bio izvanredna destinacija za vernike i hodočasnike ali ako im raketni čamci ne pomažu u tu svrhu bolje da ih potope.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *