ОПЕРАЦИЈА ОДКБ У КАЗАХСТАНУ је опомена свима који крену на САВЕЗНИКЕ РУСИЈЕ

OPERACIJA ODKB U KAZAHSTANU je opomena svima koji krenu na SAVEZNIKE RUSIJE

9 januara 2022

RUSIJA je – po dogovoru sa Nur-Sultanom – povećala svoj mirovni kontigent u Kazahstanu.

Jedan njegov deo uputila je u Bajkonur – da bi čuvao kosmodrom, iako u tom gradu, sa nešto više od 70.000 stanovnika, živi oko 25.000 Rusa.I ovo je, kao i traženje „bezbednosnih garancija“ od SAD i NATO, plod „nove odlučnosti“ državnog vrha u Moskvi.

Na ovakav zaključak upućuje i intervju novinskoj agenciji TASS intervju ruskog ambasadora u Kazahstanu Alekseja Borodavkina. Evo glavnih akcenata iz tog intervjua, pa prosudite sami:

„Na naše oči u prijateljskoj, pa i bratskoj zemlji, dogodila se prava tragedija. Izvršen je organizovani, i unapred dobro isplaniran nastup militanata, koji je, po svemu sudeći, imao za cilj urušavanje unutrašnje političke stabilnosti u Kazahstanu i dugoročnu destabilizaciju na južnim granicama naše zemlje.

Planovima zaverenika nije bilo suđeno da se ostvare. Ovo je lekcija za one koji se usuđuju da posegnu na slobodu i bezbednost prijatelja Rusije, koji pokušaju da pređu „crvene linije“ ruskih spoljnopolitičkih interesa i interesa naših saveznika.

Sa ubicama i teroristima ne može biti nikakvih pregovora. Predsednik Rusije Vladimir Putin je svojevremeno vrlo slikovito formulisao neophodnost da se oni gone i likvidiraju, gde god da se kriju.

Ne može a da ne izazove ponos brzina i efikasnost kojom je ODKB pristupio rešavanju praktičnih zadataka ponovnog uspostavljanja ustavnog poretka u Kazahstanu, koje je postavilo političko rukovodstvo republike.

Naši neprijatelji ne bi trebalo da iskušavaju sudbinu. Rusija sada nije Rusija iz devedesetih. Oni koji pokušaju da ugrizu nas i naše prijatelje, ostaće bez zuba.

Ruske oružane snage su pomogle u spasavanju Alma-Ate od razbojničko-terorističke agresije. Ovo je – zaključio je Borodavkin – još jedna potvrda da istorijski proveren i zapečaćen bratskom krvlju savez Rusije i Kazahstana – nisu prazne reči.“.

KOMENTARI3 komentara

  1. Cpbija cveta says:

    Cpbija je saveznik ali tajni, ala će dušmani da se iznenade he, he..

  2. Srbski vitez says:

    Svaka čast braćo Rusi! Tako jedino može i mora da se postupa sa zlikovačkim ološem! A potencijalni ološi mogu iz ove pokazne taktičke vežbe lako da shvate šta ih sutra čeka! Republika Srpska je recimo posle ovoga sasvim bezbedna, jer teško da će se balije drznuti da napadnu... svesni su da bi i njih danas-sutra lako mogao da oduva Vagner... u sadejstvu sa 63.padobranskom na primer... Siguran sam da su i šipšoni sada prepadnuti u svojim rupama... Neka, samo tako! Nije ovo 99. ŽIVELA VELIKA I MOĆNA RUSIJA!!!

  3. Petrovgrad says:

    A dijalog opozicije i vlasti uz posredstvo EU ništa. Ljudska prava, prekomerna upotreba sile NVO nataše sonje, slobodno novinarstvo ništa. Putine, Putina baš si izneverio ove naše iz NVO.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *