ОПЕТ НАМ ПРЕТИ ФОН ДЕР ЛАЈЕН

OPET NAM PRETI FON DER LAJEN

16 oktobra 2023

Predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen poručila je danas u Tirani da Beograd i Priština treba da se vrate za pregovarački sto i ocenila da je sporazum iz Ohrida „osnova za pomirenje kroz dijalog uz posredstvo EU“.

Ona je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa albanskim premijerom Edijem Ramom uoči Samita Berlinskog procesa koji će sutra biti održan u Tirani izrazila očekivanje da će tzv. Kosovo i Srbija biti deo EU, prenosi „Juronjuz Albanija“.„Ohridski sporazum je osnova, temelj za pomirenje kroz dijalog koji pomaže EU. Veoma je važno da se Kosovo i Srbija vrate za sto radi normalizacije odnosa. Pravo mesto za njih je dijalog, jer je to pravi put za budućnost u kojoj će Kosovo i Srbija biti deo Evropske unije“, rekla je ona.

Predsednik Albanije traži kazne zbog Banjske

Predsednik Albanije Bajram Begaj je poručio da Tirana smatra da odgovorni za događaje u Banjskoj 24. septembra treba da budu kažnjeni.

Osvrćući se na bezbednosnu situaciju kroz koju prolaze Evropa i Zapadni Balkan, Begaj je rekao Fon der Lajen da „Albanija nastavlja da korača ka EU“ i da je usaglašena sa spoljnom politikom Brisela.

Begaj je, takođe, pozdravio pozicije EU po pitanju stabilizacije i mira u regionu.

KOMENTARI3 komentara

  1. Protokoli hrvackih ludaka says:

    Napusis nam se svirale, al je ova baba dosadna

  2. Branicevac says:

    Potomak robovlasnika se ponovo oglasio!

  3. 1389 says:

    Pašće i Nemačka, hajte vi...samo blebećite...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *