ОПЕТ НАПАДНУТА РУСКА АВИО БАЗА!

OPET NAPADNUTA RUSKA AVIO BAZA!

16 jula 2018

Ruske snage su 15. jula odbile novi napad na vazdušnu bazu Hmejmijm u zapadnoj sirijskoj pokrajini Latakija sa naoružanim bespilotnim letelicama. Prema lokalnim izvorima, ruski sistemi odbrane oborili su nekoliko dronova.U ovakvim situacijama obično koriste Pancir-S1, srednje vazdušne sisteme vazdušne odbrane za presretanje dronova. I pokazao se kao veoma efikasan.

Ovi naoružani dronovi uglavnom su lansirani iz zone deeskalacije u severnoj provinciji Idlib. Lokalni posmatrači veruju da su iza ovih napada radikalni militanti iz Hajat Tahrir Al Šama (HTS) i Slobodne Sirijske vojske (FSA).

Od početka ovog meseca, militanti su pojačali svoje napade na vazdušnu bazu Hmejmijm u onome što izgleda kao očajnički pokušaj da se odvrate ruske vazduhoplovne snage. Ova povreda zone deeskalacije može da primora Sirijsku arapsku armiju (SAA) i njene saveznike da uskoro nastave sa operacijama u Idlibu.

(Pravda)

KOMENTARI8 komentara

 1. goran says:

  Jevreji se sprdaju sa Rusima.

 2. Mate says:

  Od kud dronovi tim razbojnicima?

  • Velika Metla says:

   Mate,je li se ti to sprdaš,ili si ozbiljan? Kakvi crni razbojnici??? Sve je to regularna vojska i naoružanje kapica i naci-amerikanaca! Imaju Vabriku,štampariju,dolara koja radi u tri smene 24/7,i štancaju li štancaju! Dokle? Videćemo! Izgleda dovoljno dugo! I premnogo !

  • Miraš says:

   Kod prethodnog napada pisali su da su to noviji dronovi američke proizvodnje. Američke proizvodnje naravno da ima u Americi, ali ima je i po celom svetu. Napadi se najčešće izvode iz grada Jisr as Shugur, a u njemu medju teroristima sa raznih strana sveta ima i oko 3000 kineskih ujgura. Grad je na zapadnoj strani te deeskalacione zone i dosta je blizu granica sa Turskom. Neke kontrole granice ima baš zbog trgovine oružjem, ali prave potpune kontrole ne verujem da ima. Dostavljači oružja mogu da budu likvidirani, pokazali su jednom snimke -šokantni su, raskomadani delovi tela.

 3. goran says:

  Dali im Jevreji, ko drugi?

 4. Miraš says:

  Izrael je juče ponovio agresiju na Siriju. Juče se desio i napad izraelskog aviona u tom severnom delu Sirije blizu grada Alepa. Da li je napad dronovima trebao da maskira ovaj opasniji napad Izraeskog ratnog aviona? Nisu objavili u koje vreme se desio napad na rusku avio bazu te da li se napad dronovima i napad izraelskog aviona vremenski poklapaju. Noćas je izraelski vojni avion bombardovao aerodrom AL-Najrab u blizini grada Alepa, a blizu njega se nalaze baze vladinih paravojnih formacija. U prvim vestima nije bilo izveštaja o žrtvama i pominjali su samo materijalnu štetu, ali kasnije vesti govore o 22 poginulih i o sahranama koje će se obaviti danas: 9 iranskih vojnika, 5 vojnika SAA, 2 vojnika Hezbolaha, za ostale poginule ne navode kome pripadaju. Zasad nema ni podataka o broju ranjenih.

 5. Miraš says:

  Jedino su dobre vesti iz severozapadne Dare. Juče su pokrenuli napredovanja SAA iz istočnog pravca, iz pravca ranije preuzetog grada Inkhil te su osvojili mesto Zimrin. A danas osvojili su: Simlin i Kafr Shams (baš severnije), zatim istočno od Simlina oblast Al-Jadira, zatim mesto Taybbah, zatim grad AL Harah i istočnije od njega strateški značajno brdo al - Hara, a južnije još od svega toga još su osvojili i grad Nimer. Praktično izbili su na granicu manje pokrajine Kunejtra sa njene bočne istočne strane. Osvajanje brda Al-Tara je veoma značajno jer sa njega imaju dobar pregled ne samo na Kunejtru nego i na Golansku visoravan. Položaje sa severne strane Kunejtre već imaju od ranije, a iz tog severnog pravca osvojili su selo Mašara i istoimeno brdo i još gradić Al Tayhan.

 6. Miraš says:

  Imaju sada veoma dobre pozicije da oslobode celu pokrajinu Kunejtra, njena površina je mala. Medjutim kad se približe bafer zoni pod kontrolom UN prema okupiranom Golanu Izrael će najverovatnije ponoviti agresiju, izvršiće nove napade na snage SAA. Zauzvrat mogu da žestoko izbombarduju Golan, tačnije neke od mnogobrojnih izraelskih baza koje je Izrael izgradio na tudjoj tj. sirijskoj teritoriji - na okupiranoj Golanskoj visoravni.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *