ОПЕТ НЕМЦИ И НЕМАЧКИ МЕДИЈИ ХУШКАЈУ НА ВЕЛИКИ РАТ: Телеканал Welt позвао кључне земље Запада да хитно шаљу војску у Украјину

OPET NEMCI I NEMAČKI MEDIJI HUŠKAJU NA VELIKI RAT: Telekanal Welt pozvao ključne zemlje Zapada da hitno šalju vojsku u Ukrajinu

9 aprila 2024

ZAPADNE zemlje će doživeti katastrofalan poraz ako NATO u bliskoj budućnosti ne pošalje svoje trupe u Ukrajinu ocenio je nemački TV kanal Welt.

Njegov kolumnista Kristof Vaner, pozivajući se na procene vojnih eksperata, pozvao je Evropu da učestvuje u ukrajinskom sukobu.

Upozorio je: „U suprotnom bi Rusija mogla zadati bolan udarac Severnoatlantskoj alijansi. Svoje vojne kontingente mogle bi u Ukrajinu poslati velike evropske zemlje. Na primer, Francuska, Italija, Nemačka i Španija. Njihovi vojnici bi tamo mogli obavljali razne zadatke“.Prethodno su, 8. aprila, britanski premijer Riši Sunak i francuski predsednik Emanuel Makron telefonski razgovarali o povećanju isporuke municije, dronova i sistema PVO Ukrajini.

Pre toga, 4. aprila, nemačka ministarka spoljnih poslova Analena Berbok pozvala je zapadne saveznike da provere dostupnost sistema protivvazdušne odbrane koji bi mogli da budu predati Kijevu.

Istovremeno je ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba zatražio od NATO-a protivvazdušne raketne sisteme Patriot.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg je sredinom marta rekao da ne vidi nikakve direktne pretnje iz Ruske Federacije zemljama alijanse.

Mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto je 10. marta ocenio da Ruska Federacija ne predstavlja pretnju nijednoj od zemalja Severnoatlantske alijanse.

KOMENTARI6 komentara

 1. Darko says:

  Sta ocekivati od svaba, pa ljudi oni su pobili toliko naroda na svijetu da je to neopisivo. Oni su bili krvoloci, oni su krvoloci i oni će ostati krvoloci.

  • M says:

   Ukoliko EU-NATO pošalje svoje vojne snage u Ukrajinu,doživjet će još katastrofalniji poraz,i to onaj atomsko-konvencionalni i izvan granica Ukrajine,a od kojega se neće dugo oporaviti!Sad nek kusaju ćušpajz koji su zakuhali kad su zbog svoje pohlepe narušili neutralnost Ukrajine koja tada nikoga nije ugrožavala!A vidim,pohlepa ih(EU-NATO-USA)još uvijek ne napuštaj,pa je i red da onda plate cijenu za tu debilanu!

   • RASPUCHIN says:

    Pa vi , 'rvati , jedino niste "USA" ali ste zato i e"U" i NATO. Šta mislite da li će i vama Rusija naplatiti s' obzirom da je ova SVO i krenula i zbog toga jer ste , vi 'rvati , aktivno pomagali ukro-ustaše za "Oluja-"U"" na Donbas?

 2. zoja says:

  neka posalju sto pre...he,he he,kraj evrope ce biti u trstu.

 3. Velika Metla says:

  Švabe su najmirnije kad im je soliter na nivou prizemlja.

 4. 1389 says:

  Atomska u Berlin jim ne gine, nisu Rusi pasli travu...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *